GeriSeyahat Karadağ Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karadağ Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Karadağ Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

90 günden uzun sürecek eğitimler boyunca Karadağ'da kalınmasına hak sağlayan vize türüne Karadağ öğrenci vizesi adı verilmektedir. Erasmus, lisans, yüksek lisans veya doktora gibi 90 günden uzun sürecek eğitim programlarına katılacak öğrencilerin bu vizeye sahip olması gerekmektedir. Vize başvuru formunun doldurulmasından sonra başvuru işlemleri yapılmaktadır. İşte Karadağ öğrenci vizesi hakkında merak edilen detaylar.

Karadağ öğrenci vizesi Karadağ'da lisans ve üstü eğitim almak isteyen kişilerin aldığı bir vize türüdür. Fakat 90 günden kısa sürecek kurs gibi eğitim programları için bu vizeyi almaya gerek yoktur. 

Karadağ Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Karadağ öğrenci vizesi için öncelikle randevu alınması gerekmektedir. Randevular Ankara'da bulunan Karadağ Büyükelçilikten veya İstanbul'da bulunan konsolosluktan mail yolu ile alınmaktadır. Bununla birlikte Karadağ öğrenci vizesi için vize başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. 

 Bu formda kişisel bilgiler, medeni durum bilgileri, seyahat belgelerine ait bilgiler bulunmaktadır. Bu form doldurulurken eğitim alınacak kurumun eğitim bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. 

 Karadağ öğrenci vizesi için gereken diğer evraklar şunlardır: 

 - 6 ay geçerliliği bulunan pasaport 

 - Karadağ'da eğitim kurumunda tam zamanlı eğitim alınacağını gösteren kabul mektubu

  - 1 adet 35 mm * 45 mm boyutunda fotoğraf

  - Konaklanacak yerin ücretinin ödendiğine dair belge

  - Karadağ'da kalınacak zaman içinde geri dönüş masraflarının yeterli olduğuna dair maddi durumunu gösteren hesap dökümü 

 - Sağlık sigortasını yapıldığına dair belge 

 Vize Kaç Günde Çıkar?

  Karadağ öğrenci vizesi almak Karadağ'da geçim şartlarının sağlandığı, vize başvuru işlemlerinin bireysel olarak doğru bir biçimde gerçekleştirildiği ve ilgili eğitim kurumlarından eğitim hakkını onaylayan bir belge alındığı zaman oldukça kolay bir şekilde alınmaktadır. Vizelere başvuru işlemlerinden sonra genellikle 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru sonuçları ise kişilere mail yolu ile iletilmektedir.  

Nasıl Başvuru Yapılır?

  Karadağ öğrenci vizesinden önce vatandaşların okumak istedikleri eğitim programlarına başvurularını yapmaları gerekmektedir. Eğitim kurumundan önce koşullu sonra koşulsuz kabul mektupları alındıktan sonra Karadağ öğrenci vizesine başvuru yapılmaktadır.

  Karadağ vizesi için eğitim alınacak kurumlardan detaylı eğitim süresini, konaklama durumunu ve burs şartlarını belirten bu mektup vize için çok önemlidir. Kabul mektubu geldikten sonra başvuru esnasında Karadağ Büyükelçiliğine ya da Karadağ Konsolosluğuna sunulmaktadır. 

 Bununla beraber vize için sağlık sigortası da yapılmalıdır. Bu sigorta Karadağ için sigorta yapan firmalar aracılığı ile yapılmaktadır. Tek kişilik ziyaretçiler veya grup gezilerine katılan turistler, iş sebebiyle seyahat eden ziyaretçiler veya geçici olarak Karadağ'da eğitim alacak kişiler ve vize gerekliliği için Karadağ sağlık sigortası yaptırması gerekir. 

 Karadağ öğrenci vizesine başvuruda bulunmak için Ankara Karadağ Büyükelçiliğine ya da İstanbul Karadağ Konsolosluğuna randevu alınması gerekir. Randevu gününde ise gerekli evrakların bizzat sunulması gerekir. Başvurunun yapılması ve gerekli evrakların hazırlanmasının ardından 15 gün içerisinde sonuçlar kişilere mail yolu ile iletilmektedir. 

False