GeriSeyahat Kapadokya'da balon keyfi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kapadokya'da balon keyfi

Kapadokya'da balon keyfi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği balon turları, bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini kuş bakışı izleme imkanı sunuyor.

Bölgenin tüf kayalardan oyulu peribacalarıyla ünlü doğal güzelliklerinin kuş bakışı görülmesini sağlayan balon turları, hava koşulları ve rüzgar durumu uygun olduğunda sabah güneşin doğduğu saatlerde Göreme Beldesi'nin Güllüdere bölgesinden başlıyor.

Balonlarda, havalandıktan sonra konuklara sıcak çay ve kahve ikram ediliyor. 45 dakikalık tur için kişi başı 140 dolar, 90 dakikalık tur için ise 230 dolar talep ediliyor. Tur sonunda tüm konuklarıa uçuş sertifikası veriliyor ve şampanya patlatılıyor.

BİR SEZONDA 4 BİN KİŞİ

Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde 8 yıldır turistik amaçlı balon turları düzenleyen Halil Özarslan,  ilk olarak deneme amaçlı uçuşlarla faaliyete başladıklarını, şimdi profesyonel olarak sürdürdükleri uçuşlara özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Geçen yıl turizm sezonunda 4 bin turiste balonla Kapadokya turu yaptırdıklarını bildiren Özarslan, şunları söyledi:

"Kapadokya bölgesi doÄŸal güzellikleri ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri konumundadır. Bu güzellikleri havadan kuÅŸ bakışı izlemek insanlara büyük zevk veriyor. Bu zevkin Kapadokya turizmine hizmet etmesi için balon turları düzenliyoruz. Japonlar baÅŸta olmak üzere Alman, Fransız ve Ä°spanyol turistler balon turlarınayoÄŸun ilgi gösteriyorlar. Geçen yıl 4 bin turist taşımıştık, bu yıl burakamın 5 bine ulaÅŸmasını hedefliyoruz."Â

Hava koÅŸullarının uygun olması durumunda turizm sezonu boyunca balon turları düzenlenebildiÄŸini hatırlatan Özarslan, rüzgar durumuna göre bölgenin tüm turistik merkezlerine tur yapabildiklerini anlattı.Â

False