GeriSeyahat İtalya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İtalya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İtalya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İtalya öğrenci vizesi, en yakında bulunan İtalya konsolosluğuna giderek alınmaktadır. Prosedürlere uygun olarak bir başvuru yapıldığında vize belirli bir zaman sonra elde edilmektedir. Öğrenciler hangi ülkede yaşıyorlarsa direkt oradaki konsolosluğa müracaat etmelidirler. Giriş yapılacak üniversite nezdinde kabule yönelik her şey gerçekleşmişse, vize alımı için başvuru aşamasına geçme gerekmektedir. İtalya öğrenci vizesi nasıl alınır, vize kaç günde çıkar, nasıl başvuru yapılır? İşte, merak edilen detaylar.

İtalya, oldukça güzel eğitim olanaklarının bulunduğu önemli yerlerden biridir. Öğrenci olarak belirli bir branşta okumak için öncelikle bir vizeye ihtiyaç olmaktadır. Onun alınması için yakındaki bir konsoloslukla irtibat yeterli olmaktadır. Oradaki görevli personeller, ne yapılacağına dair gerekli yönlendirmelerde bulunmaktadırlar. 

 İtalya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 İtalya’da okumak için gerekli olan vizeyi, ilgili ülkedeki konsolosluk vermektedir. Oraya başvuruyla birlikte ilgili vize alınmaktadır. Bu sürece adım atmadan önce temel gerekli olan şeylerden birinin, üniversiteye kabul edilmek olduğu bilinmelidir. Konsolosluğa gidilmesiyle birlikte öğrenci olunduğu belirtilmelidir. 

 Birbirinden farklı vize türleri olduğundan daima amaca göre bir vizeyi almak için başvurular yapılmalıdır. Her bir vize seçeneğinde koşullar birtakım farklılıklar gösterebilmektedir. Bu yüzden duruma göre uygun şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. 

 C tipi vize türünde öğrencilerin ülkede kalma süreleri yalnızca 90 gün olmaktadır. Genel olarak bu vize seçeneği, birtakım seyahatlerde bulunulması ve kısa zaman alacak birtakım işlerin halledilmesi noktasında tercih edilmektedir. 

 Diğer taraftan D tipi vize ise 90 günden daha fazla şekilde ülkede olacak kişilerin alabilecekleri türden bir vizedir. Genellikle öğrencilerin büyük bir çoğunluğu uzun süreli eğitimleri için bu vizeyi tercih etmektedirler. Konsolosluğa başvururken onun alınmak istendiğinin belirtilmesi yeterli olmaktadır. 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 İtalya öğrenci vizesi alımında onun çıkması için yaklaşık 1 ila 3 haftalık bir süre gerekebilmektedir. Bu yüzden İtalya’da öğrenim görecek olan öğrenciler mutlaka ilgili süreçteki işlemlerine olabildiğince erken bir safhada başlamalıdırlar.

  Konsolosluk tarafından öğrenci nezdinde yapılacak detaylı incelemeler neticesinde işlemler tamamlanmaktadır. Daha sonrasında uygunluk durumuna yönelik geri dönüşler yapılmakta ve öğrencilerin ihtiyaçları olan vizeyi almaları sağlanmaktadır.

  Olası ek işlemlerin ve durumların ortaya çıkması ihtimalinden dolayı mutlaka vizeyle ilgili işlemlere 3 ay öncesinden başlanması gereklidir. Bu şekilde bir adım atılırsa o zaman her şey daha güvenli koşullarda gerçekleştirilir.

  Nasıl Başvuru Yapılır?

  İtalya öğrenci vizesi başvuruları doğrudan en yakından bulunan konsolosluklar üzerinden yapılmaktadır. Vize başvuru formu, sabıka kaydı, dile yönelik yeterliliği gösteren belge, finansal durumla alakalı yeterlilik belgesi gibi birtakım evraklara gereksinim olmaktadır. 

 Konsolosluğa müracaatta ayrıca eğitim kurumuna kayıt yaptırıldığını gösteren bir resmî belge, pasaport ve vize başvuru belgeleri de yine hazır edilmelidir. Her şey eksiksiz bir araya getirildiğinde artık İtalya öğrenci vizesi alımı için başvuru yapma aşamasına geçilir.

False