GeriSeyahat İsviçre Vize Ücreti 2022 - İsviçre Vizesi Masrafı Ne Kadar Ve Kaç Tl?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İsviçre Vize Ücreti 2022 - İsviçre Vizesi Masrafı Ne Kadar Ve Kaç Tl?

İsviçre Vize Ücreti 2022 - İsviçre Vizesi Masrafı Ne Kadar Ve Kaç Tl?

İsviçre seyahati yapmak isteyenlerin öncelikle İsviçre vizesi alması gerekmektedir. Vize alabilmek için Türkiye’ de İsviçre konsolosluğuna başvuru yapılmaktadır. Ancak 90 günü aşmayan İsviçre Shengen vizesi konsolosluk tarafından verilmemektedir. 90 güne kadar süreli başvurular konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezlerinden verilmektedir. İsviçre vize ücreti 2022- İsviçre vizesi masrafı ne kadar ve kaç TL detayları ile derledik.

İsviçre vizesi almak için seyahati 90 günü geçmeyecek olanlar konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan alınmaktadır. 90 günü aşacak süresiz seyahatler için İsviçre Konsolosluğuna başvuru yapılması gerekmektedir. Çalışma izni, oturma izni, aile birleşimi gibi doksan günü aşacak durumlarda ise konsolosluk tarafından vize verilmektedir. İsviçre Shengen vizesi AB ülkeleri tarafından 80Euro olarak kabul edilmiş bulunmaktadır.

İsviçre Vize Ücreti 2022

İsviçre vizesi almak isteyenler seyahat türüne göre başvuru yapması gerekmektedir. 90 güne kadar olan seyahatler için yetkili vize merkezlerine, 90 günü aşan başvurular ise doğrudan konsolosluğa yapılmalıdır. 2022 yılı İsviçre vize ücreti 12 yaş üstü için 60 EURO, 12 yaş altı için ise 35 EURO olarak belirlenmiştir.

İsviçre Vizesi Masrafı Ne Kadar ve Kaç TL?

İsviçre seyahati yapacak olanların vize başvurusu yapmadan önce banka hesaplarından en az 6000 TL ile 7000 TL gibi mevduatları bulunması gerekmektedir. 2022 İsviçre vize ücretleri kısa süreli 80 Euro 6-12 yaşa kadar 40 Euro ve 0-6 yaş çocuklar ücretsizdir.

Eğitim vizesi (Yaz okulu)80 Euro,

Ticari vize 80Euro,

Tıbbi vize 80 Euro ve süresiz seyahatler için ayrı ayrı vize ücreti ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca belirli ücretlere 125 TL sağlayıcı farkı da ödenmektedir. Bu fark Premium başvurular için 198 TL’dir.

İsviçre Shengen üyeleri arasında bir ülkedir ve bu ülkeler arasında Shengen vizesi geçerlidir.

False