İstanbul’dasınız ama bunları biliyor musunuz?
Ruhsat meselesini halledemediği için açılmasıyla kapanması bir olan Karaköy Külah’ta geçen pazar bit pazarı düzenlendiğini... Olay daha çok ‘garage sale’ şeklinde seyrediyor. Kimi evindeki eski mobilyasını, kimi kıyafetlerini kimi kendi yaptığı kurabiyelerini satıyor. Hem katılan hem satılan beklenilenden fazla olunca sık sık tekrarlama kararı aldılar: Takip edin!
Allı pullu mekânların sahiplerinin bile gece 03.00 oldu mu Wake Up Call’a aktığını... Taksim’de eski Godet’nin yerine açıldı. 04.00’te doluyor: Saatlerinizi kurun!
Kaşıbeyaz’da tabak kalmadığını... İzzet Çapa’nın City’s AVM’de açtığı Mahalle, Nişantaşı ve civar mahallelerin sakinleri tarafından aşkla, meşkle biraz da marazla karşılandı. Öyle bir kıyamet kopuyor ki içerideki dükkânlardan Kaşıbeyaz’ın şefi “Tabak kalmadı
abi, tabak bile kalmadı” diye isyan
ediyordu telefonda: Gezin!
Şehrin en ‘vax’ partilerinin bir kuaförde gerçekleştiğini... Bir yanda saçını yaptıranlar; diğer tarafta DJ, ellerinde içkilerle müşteriler, müşteri olmayıp sırf parti için gelenler, mekana sığmayıp sokağa taşanlar... Nişantaşı’nın mafiozo kuaförü Hairmafia’nın akşam partileri tam gaz, full fön, bol röfle, çok meç devam ediyor. Bütün kadın arkadaşlarımın saçlarını kısaltıp Rus güreşçilere çevirdikleri için onlara bozuğum ama eğlencelerine diyecek yok: Uğrayın!
HAIRMAFIA PARTISI / FOTO GALERİ
Yılbaşı eğlencesi için son dakika rehberi
İSTANBUL
PARTİ: Hilton Convention Center’da Far East grubu çıkıyor. Biletler 78-950 TL. (212) 315 60 00.
KONSER: Lütfi Kırdar’da MFÖ konseri var. Biletler 100 TL. (212) 373 11 00.
YEMEK: Cento per Cento’da maskeli yılbaşı yemeği kişi başı 195 TL. (212) 232 62 02.
İZMİR
PARTİ: Ozze Venue’de Çalar Saat’le yılbaşı partisi. Biletler 34 Tl. (232) 388 78 70
KONSER: Tan, İzmir Arena’da çıkıyor. Biletler 84-112 TL (232) 382 23 82.
YEMEK: Windows on the Bay Restaurant’ta canlı müzikli yemek kişi başı 275 TL. (232) 497 60 60.
ANKARA
PARTİ: Suite 34’te yeni yıl partisi var. Üç DJ çıkıyor. Giriş 50-200 TL. (312) 417 17 17.
KONSER: Congresium’da Hadise konseri var. Biletler 150 TL. (312) 285 03 85.
YEMEK: Sheraton Ankara’da Brasserie’de keman eşliğinde yılbaşı yemeği 225 TL. (312) 457 60 00.
Boş yere aramayın çoktan doldu
¬ Arabesk
¬ Cahide
¬ Levendiz Rum Meyhanesi
¬ Park Şamdan
¬ Case by Siroc (eski Blackk)
¬ Kalamata
¬ Salomanje
¬ Limoncello
¬ Sortie
¬ Zelda Zonk
¬ Pavyon
¬ Date
Şansınızı bir deneyin...
Beyoğlu; Babylon’da Virgin Radio DJ’leriyle parti. 55 TL. (212) 292 73 68
Paşabahçe; Çubuklu Hayal’de Duman çıkıyor. 123 TL (216) 413 68 80
Baltalimanı; Portaxe’ta dansöz eşliğinde Suat Suna 250 TL. (212) 277 82 33
İstanbul Gönen Otel’de Emel Sayın ve Nükhet Duru: 299-999 TL. (212) 474 74 74
Beyoğlu; Ghetto’da Burlesque şov ve Lady Lou var. 55 TL. (212) 251 75 01
Bebek; Taps’te yılbaşı balosu. 165 TL. (212) 263 87 00
Beyoğlu; Bowl Room’da DJ Tarkan ve U.F.U.K partisi. 56 TL. (212) 249 05 05
Küçükbakkalköy; Beluga’da yılbaşı yemeği 250 TL. (212) 469 54 54
‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun’a girmeden masa bulmayı nasıl becerirsiniz?
Bizzat dikilin: Hiçbir telefon restoranın kapısında kendinizi göstermekten daha etkili değildir. Riski göze alın ve gidin. Bizzat oraya kadar gitmeniz ‘yapılabilecekler’ konusunda restoran çalışanlarının üstünde baskı oluşturacaktır.
Kendinizi Google’latın: Yok riski göze alamıyor ve isminizin mekanın çalışanlarını etkileyecek kadar önemli olduğunu düşünüyorsanız bunu mutlaka ilk cümlede kullanın. Sizi Google’ladıklarında (ki bu düşündüğünüzden çok daha sık yapılır) sizin için avantaj olabilir.
Esnek olun: O gün için saat tam 20.30’a dört kişilik masa isterseniz şansınız sınırlı. Onun yerine geç öğle veya erken akşam yemeğini deneyin. Bu yöntemle birçok restoranın sizi kabul edeceğini göreceksiniz. Müdavim olmak: Bir yerde iki-üç kere yemek yedikten sonra şef ve garsonlar tarafından fazla fark edilip
iyi muamele görürsünüz.
Önden bahşiş: Unutmayın her şef garsonun doyurması gereken bir ailesi var. Gecenin sonunu beklemeden daha baştan yapacağınız zarif bir jest şansınızın artmasına yardımcı olabilir.
İşi resepsiyonda çözün: Otel restoranlarında otele rezervasyon yaptırmak da iyi bir yöntem. Zira bu yerlerin otel misafirleri için ayrılmış yerleri oluyor.
Salon çizginizi bozmayın: Son olarak, kibarlık hâlâ önemli geçerli bir meziyet. Restoranlar nasıl davranmak gerektiğini bilen misafirler ister, bu nedenle kibarlığın gücünü asla hafife almayın.