GeriSeyahat İki ters bir düz olimpiyatlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İki ters bir düz olimpiyatlar

İki ters bir düz olimpiyatlar

Temmuz’da Londra’da düzenlenecek 2012 Olimpiyatları’yla ilgili bir örgü kitabı hazırlandığını biliyor muydunuz? 20 şampiyon sporcunun örgüyle hazırlanmış modellerine yer veriyor bu kitap. Üstelik, tariflerle kendi Usain Bolt’unuzu örmekle kalmıyor olimpiyat meşalenizi, altın madalyalarınızı hatta biletinizi bileörebiliyorsunuz. Ünlü şimşek hareketiyle Usain Bolt, pala bıyıklarıyla yüzücü Mark Spitz ya da serçe lakaplı jimnastikçi Olga Korbut kitaptaki isimlerden bazıları. İngiliz Collins & Brown Yayınevi’nin bastığı ve internette de satılan kitap 8 Sterlin (yaklaşık 25 lira). Carol Meldrum imzalı kitap sporsever örgü meraklılarının favorisi olacağa benziyor...

/images/100/0x0/55eb3460f018fbb8f8b224e6

2008’de düzenlenen Pekin Olimpiyatları’nın yıldızı Jamaikalı Usain Bolt 100 metreyi 9.69 saniyede koşarak hem dünya rekoru kırdı, hem de altın madalyanın sahibi oldu. Lakabı şimşek olan atletin madalyayı kazandıktan sonra verdiği pozu.

1968 Meksika Olimpiyatları’na kadar yüksek atlamacılar, yüzleri çıtaya dönük olarak çıtayı geçmeye çalışıyordu. Ama pek tanınmayan atlet Dick Fosbury kimsenin yapmadığı bir şey yaptı ve atlayışını çıtaya sırtını dönerek gerçekleştirdi. 2.24 metrelik atlayışıyla sadece yeni dünya rekorunun değil, yepyeni bir tekniğin de sahibi olan Fosbury’nin dönüm noktası yarattığı anın örneği en ilginç modellerden.

İki ters bir düz olimpiyatlar

1980 Moskova Olimpiyatları’nda hem 800 hem de 1500 metrede madalya kazanan koşucular Sebastian Coe and Steve Ovett’in akıllarda yer eden kucaklaşmaları.

İki ters bir düz olimpiyatlar


2004’te Atina’da altın madalya kazanan heptatloncu Carolina Klüft’ün örgü modeli kitabın en iddialı modellerinden.

İki ters bir düz olimpiyatlar

Kitaptaki örneğe baka baka, dokuz altın madalyayla efsane haline gelen ünlü koşucu ve uzun atlamacı Carl Lewis’i örebilirsiniz.

İki ters bir düz olimpiyatlar

Jimnastikçi Olga Korbut 1972 Münih Olimpiyatları’nda üç altın ve bir gümüş madalya kazanmıştı. Genç yaşta efsane olan Korbut 1976 Montreal Olimpiyatları’ndan da bir altın ve bir gümüş madalyayla ayrıldı.

İki ters bir düz olimpiyatlar

1988 Seul Olimpiyatları’nda üç altın ve bir gümüş madalya kazanan Florence Griffith-Joyner, nam-ı diğer Flo-Jo dünyanın en hızlı kadınlarındandı. 39 yaşında hayatını kaybeden sporcuyu efsane yapan tek özelliği başarısı değildi. Herkesin ilgisini çeken, rengarenk ve upuzun tırnakları da unutulmadı.

İki ters bir düz olimpiyatlar


Mark Spitz 1972 Münih Olimpiyatları’nda yedi altın madalya kazanan bir yüzücüydü. Spitz’in sporseverlerin akıllarında yer eden en önemli özelliğiyse bıyıkları.

İki ters bir düz olimpiyatlar

False