GeriSeyahat İddiası hipnoz etmek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İddiası hipnoz etmek

İddiası hipnoz etmek

Sultanahmet’te geçen yılın sonunda hizmete giren Hypnos Otel’in 11 odası ve bir o kadar da ayrı dünyası var

İstanbul’da, Tarihi Yarımada’nın merkezinde bulunan, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Kapalı Çarşı’nın sarmaladığı Hypnos Otel, birbirinden farklı tasarıma sahip 11 farklı odasıyla dikkat çekiyor.
Mimar Ercan Yılmaz’ın, konsept danışmanı Hale Utangaç ile birlikte dekore ettiği odaların her birinin dekorasyonunda eski film afişleri, Osmanlı dönemini hatırlatan desenler, iddialı renkler ve hatta elyazısı şiirler kullanılmış.
Love, Glamour, Arabesque, Ottoman, Gypsy, Turkish Movie gibi her odasına ayrı bir isim verilen ve buna göre dekore edilen otelin, duvarlarında elyazısı şiirler bulunan Poem adlı odası da romantikler için.
Arabesque ve Ottoman adlı odalar dekorasyonuyla Osmanlı mimarisini anımsatıyor. Turkish Movie’nin duvarlarınıysa 1970 ve 80’li yılların sinema afişleri süslüyor.

BİR HAYAL ŞEHİR OLSUN İSTEDİK

Konsept danışmanı Hale Utangaç bu oteli tasarlarken amaçlarının hem kültürel hem de modern bir dili birleştirmek olduğunu söylüyor:
“İlham yaratacak kavramlar üzerinde durduk. Farklı 11 oda eskiden beri sahip olduğumuz duygularımızın ortak noktaları olsun istedik. Bazı durumlarda bir objeden yola çıktık, bazen bir bütünü bir objeyle simgeledik. Alan ve hacimleri de ayrıntılı ve dikkatli bir biçimde hesap ederek, fonksiyonelliği ve konforu bir arada dizayn ettik. Duvar, resim ve süslemelerinden, objeler ve nostaljik
fotoğraflara kadar her şeyi dozunda ve ustaca kullanma konusunda hassas davrandık. İstanbul’u bir hayal şehir olarak yaşatmanın yanı sıra konuklar üzerinde hipnoz etkisi yaratacağından yola çıkarak otelin isminin de Hypnos olmasına karar verdik.”

LOVE:
Siyah, beyaz ve kırmızının buluştuğu romantik bir suit. Renkli led duş, siyah saten perdelerin kullanıldığı odayı hareketlendiriyor.

FRENCH:
Krem ve kahve tonları odanın art nouveau tarzını destekliyor. Balkonlu oda, hem nostaljik hem de modern çizgilere sahip.

TURKISH MOVİE:
1970-1980’li yılların sinema afişlerinin süslediği oda kahve tonlarında, nostaljik ve sade bir dekora sahip.

URANIA:
Eskitilmiş ahşap ve bej tonların kullanıldığı odanın deniz ve şehir manzaralı balkonu var.

POEM:
Şiirin romantizmle buluştuğu odada krem rengi tercih edilmiş. Duvarlar elle yazılmış
şiirlerle süslü.

MUSIC:
Gri, beyaz ve kırmızı renklerin sadeliği hâkim olan odada enstrüman objeler kullanılmış.

ARABESQUE:
Altın görünümlü gösterişli detaylar ve krem tonlarla döşenmiş. Doğu’nun oryantal esintileri bu odaya adını da veriyor.

OTTOMAN:
Bu odanın tasarımına Osmanlı’da da yaygın bir şekilde kullanılan altın, bakır ve pirinç hâkim. Kadifeler, el işi oyma aynalar ve füme tonlarla saray atmosferi hissettiriliyor.

GYPSY:
Mor, sarı, pembe, kırmızı... Bu renkli odanın siyah bir banyosu var. Dekorasyonun hâkim öğesiyse ahşap.

GLAMOUR:
Suitte sıcak kahve tonları tercih edilmiş. Renkli led duşu bu odada da var.

 

False