GeriSeyahat Hollanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hollanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Hollanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Avrupa'nın en çok ziyaret edile ve turist çeken bölgelerinden birisi olan Hollanda, Schengen bölgesine dahildir. Türkiye'den de çok fazla talebin olduğu bu ülke; Almanya'ya kıyasla daha kolay İtalya'ya göre daha zor vize vermektedir. Hollanda'ya turist olarak gitmek isteyen ya da burada çalışmak isteyen biri için vize süreçleri nasıldır ayrıntıları ile derledik.

Schengen bölgesi, Avrupa içerisinde bulunan, ancak Avrupa Birliği'ne dahil olmayan birkaç ülkenin de katılımı ile oluşturulan; ülkeler arasında vizesiz olarak giriş yapmayı sağlayan vize türüdür. Hollanda aracılığı ile alınacak olan vize Schengen vizesi olmakla beraber; bazı ülkeler diğerlerine kıyasla bu vizeyi daha kolay vermektedir. 

 Hollanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Hollanda vizesi almak için ülkenin vize işlemlerini ülke içerisinde yöneten firma ile beraber çalışmanız gerekmektedir. Doğrudan konsolosluk aracılığı ille başvurular yapılabileceği gibi, aracı urumlar Hollanda ve diğer birçok Schengen ülkesi için başvuru merkezidir. 

 İlgili evrakların toplanmasının ve merkeze iletilip başvuru ücretinin yatırılmasından sonra konsolosluğa iletilen başvurular Hollanda yetkilileri tarafından değerlendirilir. Her ülkenin turist kabul etme şartları farklı olmakla beraber, kabul alan bir Hollanda vizesinin ortalama süresi 1 hafta ile 10 günü bulabilmektedir. Ancak iş insanları, milli sporcular ya da daha önce Schengen bölgesine giriş yapan ya da Hollanda vatandaşı olan herhangi birinden davetiye alan kişiler bu süre zarfından çok daha kısa bir sürede vize onayı alabilirler. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Hollanda vizesinin daha erken çıkması için sürecin mutlaka profesyonel ve bu işi uzun süredir yapan uzmanlar tarafında takip edilmesi gerekmektedir. Belgelerin doğru ve eksiksiz bir biçimde toplanması süreci büyük ölçüde kısaltırken, eksik belgenin bulunması konsolosluğun bireyden daha fazla belge talep etmesine; bu da süreci uzatmaya neden olmaktadır. 

 İyi takip edilen bir vize süreci Hollanda'nın olumlu sonuçlanan vize başvurusuna olanak sağlar. En hızlı Hollanda vizesi ortalama 3 gün içerisinde alınabilmektedir. Elbette bunun için iyi referansların da olması gerekir. 

 Belgelerin zamanında gönderilmesi, kişinin başvuru yapacağı vize türüne uygun olması gibi unsurlar vizenin alım sürecini kolaylaştırır. 

 Hollanda Vizesi Neden Ret olur? 

 Hollanda'nın kendisine gelen Schengen başvurularını reddetmesinin belli başlı sebepleri olabilmektedir. Bu sebeplerin başında; konsolosluğa yetersiz ya da yanlış bilgi içeren evrakların sunulması, yanlış gelir beyanında bulunmak ya da kişinin geri dönmeyeceğinin düşüncesi bulunmaktadır. Ülkede geri dönecek bir sebebin bulunması ve yetkililerin kişinin kaçak yollarla ülkede kalmayacağına dair düşünce uyandırması vizenin olumlu sonuçlanmasına yardımcı olur. 

 Başvuru süresinin kaçırılması, daha önce vize ihlalinin olması ya da sürecin iyi takip edilmemesi gibi etmenler de vize başvurusundan olumsuz cevap almaya neden olur. Bu yüzden mutlaka iyi bir vize danışmanı ile çalışılmalı ve başvuru eksiksiz şekilde yapılmalıdır. 

False