Hırvatistan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Hırvatistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Hırvatistan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Hırvatistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hırvatistan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Hırvatistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Hırvatistan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Hırvatistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Hırvatistan dünya çapında en çok ziyaret edilen ülkeler içerisinde gelir. Özellikle tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ülke olarak ön plana çıkmaktadır. Peki, Hırvatistan vize istiyor mu? Türkiye'den Hırvatistan'a seyahat için vize almak gerekiyor mu detayları ile derledik.

Hırvatistan Türkiye’ye yakın ülkelerden biridir. Aynı zamanda farklı amaçlar doğrultusunda Türkiye üzerinden pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hırvatistan'ı ziyaret eder. Bu doğrultuda merak edilen konular içerisinde Hırvatistan'a gidebilmek için vize gerekip gerekmediğidir.

Hırvatistan Vize İstiyor mu?

Hırvatistan ile Türkiye Cumhuriyeti arasında herhangi bir vize muafiyeti bulunmuyor. Yani Hırvatistan’ı ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların, umuma mahsus (bordo) pasaporta sahip olmaları gerekir. Yani bu pasaporta sahip olan kişiler vize almak suretiyle 180 gün içinde 90 günlük süre ile Hırvatistan'ı ziyaret etme şansını elde eder. Bu doğrultuda turistik ya da iş amaçlı ve pek çok değişik sebepten dolayı Hırvatistan'a gitme fırsatı yakalanır.

Türkiye'den Hırvatistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Hırvatistan’a seyahat edebilmek için vize almak gerekiyor. Bu durum umuma mahsus pasaport sahibi olan Türk Cumhuriyeti vatandaşının, vize almaları ile beraber ziyaret etmeleri anlamına gelir. Zira Türkiye Cumhuriyeti ile Hırvatistan arasında herhangi bir vize muafiyeti bulunmuyor. O yüzden gerekli işlemleri tamamlamak suretiyle, alınacak pasaport ve vize üzerinden 3 aylık süre doğrultusunda seyahat etme şansı elde edilir.

Hırvatistan Schengen Vizesi

Hırvatistan'ı ziyaret etmek isteyen kişiler Schengen vizesi üzerinden de bunu yapma şansını elde eder. Yani Schengen vizesine sahip olan kişiler ek olarak vize almaya gerek duymaz. Bu durum sadece Hırvatistan'a giriş değil aynı zamanda birçok farklı Avrupa ülkesine de giriş imkanı verir. Belli koşulları tamamlayan kişiler Schengen vizesi alarak rahatlıkla Hırvatistan'a gidebilir.

False