GeriSeyahat Haldun Dostoğlu’nun tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haldun Dostoğlu’nun tatil sırları

Haldun Dostoğlu’nun tatil sırları

Galeri Nev’in kurucularından Haldun Dostoğlu’nun seyahat rotasını üç ilgi alanı belirliyor: “İşimle, yani sanatla ilgili sergi, fuar, bienalleri izlemek için gittiğim şehirleri tanımaya çalışırım. Ayrıca mesleğim mimarlıkla ilgili seyahat yaparım. Üçüncü tema ise lezzet keşifleridir.” İşte Dostoğlu’nun favori mekanları.

KAFELER

Loos American Bar
Viyana

Galeri Nev olarak Viyana Sanat Fuarı’na üç kez katıldık. Bu vesileyle kentin olağanüstü mimari geçmişini tanıdık. Ünlü mimar Adolf Loose’un tasarladığı Loos American Bar mimarisi ve olağanüstü margarita kokteyliyle sürekli uğrağımızdı. Yakındaki Skopik&Lohn restoranı ise yemekleriyle tam bir şenlik yaşattı bize.
(www.loosbar.at)

Cafe Terraza
Granada

İspanyol şehri Granada’da belki de dünyanın sayılı güzel manzarasına bakan Cafe Terraza’da oturup Elhamra Sarayı’nı seyrederken içkinizi yudumlamak kadar güzel bir keyif olabilir mi?

Haldun Dostoğlu’nun tatil sırları
RESTORANLAR

La Zucca
Venedik

24 yıldır hemen hemen tüm Venedik Bienallerine gittim. Her seferinde mutlaka La Zucca’da yemek yedim. Venedik’in çılgın kalabalığından uzakta sakin ve mükemmel bir yemek için en doğru adres. Özellikle vejeteryanlara tavsiye ederim (www.lazucca.it).

Babel Restoran
Beyrut

Beyrut tam bir yeme içme cenneti. Bir çok kültürün mutfağı karışmış iç içe girmiş. Bir çok bakımdan bizim damak lezzetimize en yakın mutfaklardan birisi. Hele Habel Restoran farklı kültür mutfaklarını sunmasi ile olağanüstü lezzetler sunuyor.

Ravintola Savoy
Helsinki

Bence dünyanın en büyük mimarlarından biri olan Alvar Aalto’nun çatal bıçağından sandalye masalarına, aydınlatma elemanlarına kadar tasarladığı Helsinki’deki Ravintola Savoy, yemeklerinin güzelliğinin yanı sıra bir tasarım mabedi gibidir.
(www.ravintolasavoy.fi)

OTELLER

Hotel Sole al Pantheon
Roma

Roma’da Simona de Beauvoir ile Sartre’ın bir çok kez kaldığı Hotel Sole al Pantheon’da odanızın penceresinden Pantheon’a bakarak uyanmak kadar güzel bir zevk olabilir mi?
(Standart oda fiyatı 540 TL. www.hotelsolealpantheon.com)

Silken Gran Domine Hotel
Bilbao / İspanya

Bir başka manzarası güzel yer ise Bilbao’da Silken Gran Domine Hotel Bilbao’nun üst katı. Özellikle kahvaltıyı Frank Ghery binasına bakarak yapmak çok keyifli.
(Standart oda fiyatı 450 TL. www.hoteles-silken.com)

Hotel America
Granada / İspanya

İstanbul’dan sonra belki de beni en çok etkileyen şehirlerin başında gelen Granada’da da şehirde kalmak yerine Elhamra Sarayı bünyesindeki Hotel America’da kalacak olursanız özellikle huzur içindeki bahçesinde mükemmel bir Endülüs akşamı geçirebilirsiniz.
(Standart oda fiyatı 490 TL. www.hotelamericagranada.com)

False