GeriSeyahat Halas İstanbul’da konaklamalı turlara başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Halas İstanbul’da konaklamalı turlara başlıyor

Halas İstanbul’da konaklamalı turlara başlıyor

İstanbul’da birçok görkemli davete ev sahipliği yapan, yıllardır yaz aylarında Ege sularında yüzer otel olarak hizmet veren Halas, hazirana kadar İstanbul sularında üç ve dört gecelik turlar düzenleyecek. İstanbul’a antik dönemde Yunanistan’dan gelen Megaralıların adıyla düzenlenen turlara katılanlar, Prens Adaları’nı gezip, Kız Kulesi’nde çay içecekler. Akşamları da Boğaziçi manzarasını izleyip, Türk yemekleri yiyecekler.

İskoçya Glasgow’da Fairfield Shipping tarafından 1915’te inşa edilen Halas’ın ilk adı Reşit Paşa idi. Ancak gemi Türk sularına gelmeden İngilizler tarafından satın alındı. Adı artık "Su Cadısı"ydı. Kömür taşımaya başladı. 1918’de Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasından sonra Türkiye’ye gelen gemi dört yıl İngilizler tarafından işletildikten sonra Şehir Hatları’na geçti. 1923’te İstanbullulara hizmet ederken adı Halas, yani Kurtuluş’tu. Boğaziçi’nde 65 yıl boyunca aşklara, acılara şahit olan gemi 1985’te emekliye ayrıldı.

Halas’ın en görkemli günleri belki de bundan sonra başladı. Bir motor yat olarak inşa edilen gemi, KÜSAV tarafından satın alınarak yüzer otel haline getirildi. Birçok görkemli davete ev sahipliği yaparken, yazları da Ege turlarında misafirlerini ağırladı.

Halas, bu yıl farklı bir turla karşımıza çıkıyor. Hey Travel tarafından kiralanan gemi artık "Megaralı." Megara, Yunanistan’dan İstanbul’a gelerek, M.Ö. 680’lerde "körler ülkesi" anlamındaki Kalkedon’u yani Kadıköy’ü kuranların adı. Tarihi gemi, antik çağdan kalma kimliğe bürünerek, 29 Nisan’dan haziran sonuna kadar, Boğaziçi’ndeki turlara ev sahipliği yapacak.

Halas’ın üç ve dört gecelik tur programına katılanlar, hem İstanbul’un tarihi yerlerini gezecek, hem de beş yıldızlı otel konforuyla geceleyecekler.
/images/100/0x0/55ea3a83f018fbb8f872ad48

ŞEHİR TURLARI DA DÜZENLENECEK

52 metre uzunluğundaki gemide, üçü süit olan toplam 15 kamara var. Halas program boyunca İstanbul kıyılarını, boğazı, Marmara Denizi’ni ve Adaları dolaşacak. Rehberler eşliğinde İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezecek konuklar, belli bölgelerden denize de girebilecekler. Denize kıyısı olmayan semtlerde ve geminin büyüklüğü sebebiyle giremeyeceği Haliç’te turlar karadan yapılacak.

Geceleri İstanbul Boğazı’na demirleyecek gemide 30 misafir kalabilecek. Üç gece / dört günlük turlar 390, dört gece / beş günlük turlar ise 520 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Gemi haftada beş gün, sadece akşam yemeği için dışarıdan müşteri de kabul ediyor. Osmanlı ve Türk tarzında döşenen Halas’ın mutfağında ağırlıklı olarak Türk yemekleri var. Yatılı yolcuların olmadığı pazar ve perşembe günleri ise günübirlik Boğaz turları düzenlenecek.

Engin Türker (Hey Travel Deniz Operasyonları Yöneticisi)

MARMARA’NIN YOSUN VE TUZ KOKUSUNU KEŞFEDİN

İstanbul’a gelen turistler hep otellerde kalıyor. Bunu değiştirmek istedik. Konuklarımız İstanbul’da gezecek ve Marmara’da konaklayacak. Sadece yurtdışından değil, yerli turist ve işadamlarından da talep bekliyoruz. Halas’ın konaklamalı turlarına katılanlar Boğaziçi’nin eşsiz güzelliklerini, Marmara’nın yosun ve tuz kokusunu dingin bir ortamda bir kez daha keşfetme imkanını bulacaklar.

DÖRT GÜNLÜK ROTA (Pazar-Perşembe)

Pazar: Ataköy’den gemiye biniş.

Pazartesi: Boğaziçi, Dolmabahçe, Çırağan, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu, Ortaköy, Üsküdar ve hisarlar.

Salı:
Prens Adaları (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve kiliseleri), Kız Kulesi (Çay molası).

Çarşamba:
Haliç, Piyer Loti Kahvesi, Koç Müzesi, Fener, Eyüp Sultan Camii, Süleymaniye Camii.

Perşembe: Gemiden iniş ve tarihi yarımadada şehir turları. (Sultananmet, Hipodrom, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı).

ÜÇ GÜNLÜK TUR (Perşembe-Pazar)

Perşembe: Ataköy’den gemiye biniş.

Cuma: Boğaziçi, Dolmabahçe, Çırağan, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu, Ortaköy, Üsküdar, hisarlar.

Cumartesi: Prens Adaları (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve kiliseleri), Kız Kulesi, Haliç, Piyer Loti Kahvesi, Koç Müzesi, Fener, Eyüp Sultan Camii, Süleymaniye Camii, Pera turları.

Pazar: Gemiden iniş ve eski İstanbul şehir turları (Sultanahmet, Hipodrom, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı)
False