GeriSeyahat Habbele koyu nerede, nereye bağlı? Habbele koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Habbele koyu nerede, nereye bağlı? Habbele koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Habbele koyu nerede, nereye bağlı? Habbele koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ege denizinin kuzey ucunda yer alan Bozcaada turistlerin her mevsim ziyaret ettiği yerlerden biri olmaktadır. Bu adanın gerek tarihi mirası gerekse de doğal güzellikleri buraya gelenleri kendine hayran bırakmaktadır. Bozcaada koyları ile de son zamanlarda popüler olan tatil alanlarından biri olarak belirtilmektedir. Habbele koyu da bu bağlamda ele alınması gereken bir koy olmaktadır. Peki, Habbele koyu nerede? Nereye bağlı? Habbele koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Habbele koyu Bozcaada'nın en sakin koylarından biri olmaktadır. Habbele koyu insanların birkaç günlüğüne de olsa gelerek eğlenceli vakitler geçirdiği bir alan olarak ifade edilmektedir.

 Habbele Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Habbele koyu Çanakkale iline bağlı Bozcaada da bulunan bir koy olmaktadır. Türkiye'nin 3. büyük adası olan Bozcaada son zamanlarda koyları ile turistlerin tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Habbele koyu Bozcaada da bulunan sessiz ve sakin bir koy olmaktadır. Koyda özel bir işletme bulunmakla beraber insanların çadır kurarak kamp yapabileceği alanlar da mevcut olmaktadır. Bozcaada'nın merkezine yaklaşık olarak 6 km uzaklıkta bulunan bu koy kum, deniz ve güneşin bir araya gelmesi ile burayı tercih edenlere güzel vakitler geçirtmektedir.

 Habbele Koyu Nerede?

 Habbele koyu Çanakkale ilinde bulunmaktadır. Habbele koyu Bozcada sınırları içinde kalan bir koy olarak değerlendirilmektedir. Bu koy özellikle sakin ve kalabalıktan uzak bir ortamda denize girmek ve güneşlenmek isteyenlerin tercih ettiği küçük koylardan biri olarak belirtilmektedir.

 Habbele Koyu Ücretli mi?

 Habbele koyuna giriş ücrete tabi olmamaktadır. Ancak bu koyda yer alan işletmeden şemsiye ya da şezlong almak belli bir ücrete tabi olmaktadır.

 Habbele Koyuna Nasıl Gidilir?

 Habbele koyuna Bozcaada'nın merkezinden belli aralıklarla servisler kalkmaktadır. Yaklaşık olarak 15 dakika süren yol plaj girişinde sona ermektedir. Habbele koyunun plajına giden yol topraklı ve çakıllı olduğu için dikkatli olmak gerekmektedir.

 Habbele Koyunda Neler Yapılır?

 Habbele koyunun plajı taşlı ve kumlu olmaktadır. Bu nedenle bu koya gelirken deniz ayakkabısı giyilmesi tavsiye edilmektedir. Bu koyda bulunan işletme sayesinde şemsiye ve şezlong kiralamak mümkün olmaktadır. Habbele koyunda denize girmek, piknik yapmak, balık tutmak ve daha pek çok aktivite gerçekleştirmek mümkün olmaktadır. Bozcaada'nın birçok koyunda olduğu gibi bu koyda da rüzgar baskın bir şekilde olmaktadır. Bu koy Ayazma adı verilen plaja da oldukça yakın olmaktadır. Habbele plajı kamp yapmanın da mümkün olduğu yerlerden biri olmaktadır. Koyda belirtilen alanlar dışında ateş yapmak ve mangal yakmak yasak olmaktadır.

 Habbele Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Habbele koyu kamp yapmak için oldukça elverişli olmaktadır. Bu koy Çanakkale ilinin en iyi kamp yapılabilecek alanlarından biri olarak belirtilmektedir. Koyda yer alan işletme sayesinde insanlar çeşitli ihtiyaçlarını da karşılamaktadırlar.

 

False