GeriSeyahat Gideros koyu nerede, nereye bağlı? Gideros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gideros koyu nerede, nereye bağlı? Gideros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Gideros koyu nerede, nereye bağlı? Gideros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Doğal güzelliği ile merak edilen koylar içerisinde Gideros koyu geliyor. Özellikle farklı yerlere araştıran pek çok kişinin internet üzerinden karşına çıkan konular arasında yer almaktadır. Peki, Gideros koyu nerede? Nereye bağlı? Gideros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Karadeniz Bölgesi'nin güzellikleri içerisinde yer alan Gideros koyu, özellikle yaz aylarında harika bir görüntü sergilemektedir. Çünkü yeşil ve mavinin sağlamış olduğu bütünlük el değmemiş doğallığı ile eşsiz bir görüntü sunmaktadır. Böylece doğanın tüm güzelliğini gözler önüne seren bölge, yaz aylarında güzel bir alternatif olarak öne çıkıyor.

 Gideros Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Kapalı ve yuvarlak bir alan üzerinde öne çıkan Gideros Koyu, doğal güzelliği ile sevilen bölgeler içerisinde yer alır. Karadeniz bölgesinde bulunması ile beraber aynı zamanda hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrar. Özellikle coğrafi bölgesi ile eski zamanlarda kaçakçıların ve korsanların barındığı yerlerden biridir. Günümüzde ise dinlenmek ve güzel bir vakit geçirmek için eşsiz doğal güzellikler sunuyor.

 Gideros Koyu Nerede?

 Genel olarak bölge açısından Gideros koyu Karadeniz bölgesinde yer alır. Aynı zamanda Kastamonu şehrinin Cide ilçe sınırları içerisinde bulunduğunu söylemek mümkündür. Daha detaylı bir şekilde Bartın İnebolu yolu üzerinde doğal güzelliği ile ön plana çıkar. Özellikle yaz aylarında kolay ulaşım ile birlikte birçok kişinin ziyaret ettiği bölgelerden biridir.

 Gideros Koyu Ücretli mi?

 Farklı ulaşım yolları üzerinden erişim imkanı sağlayan Gideros koyu, tamamen ücretsiz bir şekilde halka açıktır. Bu sayede güzel bir dinleme ve konaklama imkanı gün içerisinde bu koy üzerinden gerçekleşebilir. Tabii plaj değerlendirilmek istendiğinde, şezlong ve şemsiye ücreti ödenmesi gerektiğini ifade etmek mümkündür.

 Gideros Koyuna Nasıl Gidilir?

 Gideros koyu Cide ilçe merkezinden yaklaşık olarak 11 kilometre kadar uzaklıktadır. Bolu-Gerede arasında yer alan Yeniçağ karayolu üzerinden, Devrek-Bartın yolunu kullanmak suretiyle bölgeye kolay ulaşım sağlamak mümkün. Üstelik hem bireysel araçlarla hem de toplu taşıma araçları üzerinden gitme şansı bulunuyor.

 Gideros Koyunda Neler Yapılır?

 Birçok farklı aktivitesi ile beraber Gideros koyu en çok tercih edilen bölgeler içerisinde yer alır. Özellikle teknesi olanlar koy üzerinde keyfi bir vakit geçirme şansı elde eder. Dinlenme ve balık tutma gibi aktiviteleri değerlendirme şansı bulunuyor. Aynı zamanda yüzmek, doğa tatili yapmak ve kamp kurmak gibi seçeneklerin de ön plana çıktığını söylemek mümkün. Tüm bu olanakları sağlayan en özel ve güzel konumlardan biridir.

 Gideros Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Özellikle kamp yapmak için en ideali koylardan biri olarak Gideros koyu öne çıkar. Çünkü hem karavan ve çadır hem de tekne kullanmak suretiyle kamp imkanı bulunuyor. Bölgedeki ücretsiz geniş alanlarda kurulum sağlamak suretiyle harika bir doğal yaşam şansı elde edilir.

False