GeriSeyahat Gençlerin gönlünü çelen oteller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gençlerin gönlünü çelen oteller

Gençlerin gönlünü çelen oteller

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer ve gezgin yazar Mehmet Yaşin bu hafta Hürriyet Seyahat için gençlerin tercih ettiği otelleri seçtiler.

WOW BODRUM RESORT

Rüzgar sörfünün adresi

Bodrum Gümbet’te bulunan WOW Bodrum Resort, 38000 metrekarelik bir alanda 496 odayla hizmet veriyor. Geniş spor olanakları ve gün boyu animasyonlarıyla dikkat çekiyor. Bodrum’un rüzgar sörfü için en elverişli koylarından birinde yer alan tesisin her türlü su sporunun yapıldığı büyük bir merkezi ve bir dalış okulu var. Animasyon programında 13-19 yaş arası gençler için, step, aerobik, yoga, bisiklet turları, dart, shuffle board, plaj voleybolu, su jimnastiği, havalı tüfek atıcılığı, havuz oyunları, spor turnuvaları, çeşitli yarışmalar, su topu, futbol, basketbol, dans dersleri gibi farklı gündüz aktiviteleri yer alıyor. Ayrıca haftada bir gün kano yarışları ve iki haftada bir kumsal partileri düzenleniyor. Geceleri ise otelde düzenlenen gösterilerin ardından animasyon ekibiyle birlikte Bodrum’a inip renkli Bodrum gecelerine merhaba diyebilirsiniz. Bodrum merkeze 4, havaalanına 35 kilometre uzaklıkta. (444 2000 www.wowhotels.com)

KADİR’İN AĞAÇ EVLERİ
/images/100/0x0/55eaf906f018fbb8f8a2a8b3

Sırt çantalı gezginlerin gözdesi

Kadir’in Ağaç Evleri, Olympos’ta dere kenarında, çam ağaçları üzerine kondurulmuş bir dizi derme çatma evden oluşuyor. Son 20 yıldır dünyanın dört bir tarafından pek çok insanı ağırlayan tesis, geçtiğimiz yıl Uluslararası Backpacking (sırt çantalı gezgin kültürü) dergisi tarafından dünyanın en iyi hosteli seçildi. 100 bungalov ve 25 odadan oluşan tesisin ufak bir internet kafesi ve kütüphanesi de var. Kumsala ulaşmak için 1,5 kilometre yürümeniz gerekiyor. Tesiste kaya tırmanışı, dağ bisikleti, kano, trekking, safari gezileri, tekne turu, rafting, dalış, yamaç paraşütü, masa tenisi, voleybol, kanyon gezileri gibi aktiviteler mevcut. Antalya şehir merkezine 85 kilometre uzaklıkta. (0 242 892 12 50 www.kadirstreehouses.com)

CLUB MED KEMER

Ne istersen onu yap

18 yaşından küçüklerin alınmadığı Club Med Kemer Freestyle’da hiçbir sınırlama yok. İstediğiniz her şeyi dilediğiniz zaman yapabilme imkanı sunan tesiste öğleden sonra brunch yapabilir, sahilde barbekü partileri düzenleyebilirsiniz. Gündüzleri, duvara tırmanma, su kayağı, rüzgar sörfü, dalış, tenis ve okçuluk gibi spor imkanlarının yanı sıra dans dersleri de var. Akşamları ise diskoda düzenlenen beyaz gece ve köpük partilerine katılabilirsiniz. Kemer’e 5, Antalya’ya 50, havaalanına 60 kilometre mesafede. (0 212 233 11 82 www.clubmed.com.tr)

MAKİ

Güneş deniz, müzik
/images/100/0x0/55eaf906f018fbb8f8a2a8b5


Göltürkbükü’nde 60 odalı butik bir otel olan Maki, yenilenen 1000 metrekarelik iskelesinde gün boyu güneşlenen, çeşitli su sporları yapan ve DJ’ler eşliğinde keyifli vakit geçiren gençlerle dolu. Misafirler, sahilde Makitalia isimli İtalyan restoranında gün batımını seyrederek akşam yemeklerini yiyorlar. Gece yarısından sonra ise arzu edenler için Bodrum merkeze servis kalkıyor. İki yüzme havuzu bulunan otelin Pool Bar’ı 24 saat açık. Bodrum merkeze 23, havaalanına 38 kilometre mesafede. (0 252 377 61 05 www.makihotel.com.tr)

CLUB AMAZON

Bungalov, çadır bisiklet, kano

Pek çok mavi tur teknesinin uğrak yeri olan Bördübet koyunda yer alan Club Amazon, genç doğa tutkunlarına hitap eden bir aile işletmesi. 1980 yılından beri hizmet veren otelin 14 bungalovunun yanı sıra 4-5 çadırlık bir kamp alanı da bulunuyor. Cep telefonlarının çekmediği bu gizli koyda, insanlar sabahları yürüyüşe çıkarak, bisikletle Gökova turları yaparak, tekneyle balığa çıkarak, çam ormanlarının altındaki minder ve hamaklarda kitap okuyarak, akşamları ateş başındaki koyu sohbetlerle vakit geçiriyorlar. Denize ormanın içindeki patikadan yürüyerek veya dereden kanoyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca müzik ve eğlenceden uzak kalmak istemeyen misafirler için plajda partiler de düzenleniyor. Otel Marmaris’e 27, Dalaman Havaalanı’na yaklaşık 150 kilometre mesafede. (0 252 436 91 11 www.klupamazon.com)

ALAÇATI BEACH RESORT

Ekstrem su sporları ve Babylon faktörü

Geçtiğimiz günlerde kapılarını açan Alaçatı Beach Resort, dünyanın en güzel rüzgar sörfü koylarından birinde yer alıyor. Tesiste rüzgar sörfünün dışında kitesurf gibi extreme su sporları ve paintball seçenekleri mevcut. Tesisin gençler tarafından tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri, içinde yer alan Babylon Alaçatı. 18 Ağustos’a kadar hizmet verecek olan Babylon Alaçatı, hafta sonları 2000 kişiyi ağırlayabilecek konser alanı, plaj, restoran ve bar seçenekleriyle günün ilk saatleriyle başlayıp gün batımı partilerine uzanan geniş bir zaman diliminde hizmet veriyor. Mekan önümüzdeki günlerde Buzuki Orhan Osman (26-27 Temmuz), Orishas (28 Temmuz) ve Nazan Öncel’i ağırlayacak. (0 232 716 61 61 www.alacati.com)

ROBINSON CLUB MARIS

Mağara ve geçit turları

Datça yarımadasında, doğal koruma alanında bulunan Robinson Club Maris’in ayrıcalıklarından bazıları; gün boyu geniş spor imkanları, animasyon ekibinin düzenlediği oyunlar, haftanın belirli günleri açık havada düzenlenen konulu geceler, gün batımında klasik müzik dinletileri. Ayrıca Ege koylarına, Efes, Pamukkale ve Knidos’a yat gezileri ve macera tutkunları için mağara ve geçit turları düzenleniyor. İkisi ışıklandırmalı yedi tenis kortu, basketbol, plaj voleybolu ve mini futbol sahaları, binicilik dersleri, rüzgar sörfü, yelkenli ve su kayağı gibi alternatifler de var. Otelin "Artölye"sinde ipek ve kumaş da boyayabilirsiniz. Sekiz bar ve gece kulübünde eğlence de diğer seçenekler. Marmaris’e 35 kilometre mesafede. (0 252 436 92 12)
False