GeriSeyahat Galata merkezli bir pazar turu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Galata merkezli bir pazar turu

Galata merkezli bir pazar turu

Oyuncu Hande Soral pazar günlerini evinin bulunduğu Galata ve çevresinde geçirmekten hoşlanıyor. Pazar hobileri arasında bisiklete binmek, sahaflarda dolanmak ve uzun uzun kahvaltı etmek var.

09.00 Kahvaltı mutluluk demek

/images/100/0x0/55ea9a10f018fbb8f88aae24

Çalışmıyorsam pazar günlerimi mahallem Galata’dan çıkmadan geçirmeyi tercih ediyorum. Kahvaltı için Serdar-ı Ekrem Sokak’taki Mavra ya da Santralistanbul’u tercih ederim. Birkaç adım ötedeki Kiva da vazgeçilmezlerim arasında. Benim için kahvaltı başlı başına önemli bir mevzu. Mutluluğun kesinlikle kahvaltıyla bir ilgisi var. Sabah çorbası, ana yemek çeşitleri benim için kahvaltı sayılmaz. Kahvaltı gibi kahvaltı olması lazım.

HANDE SORAL İLE BİR PAZAR GÜNÜ / FOTO GALERİ

10.30 Ayakkabıyla gönül eğlendirmem

Modayla değil de alışverişle aram iyi. Her kadın gibi ben de en çok ayakkabı almaktan hoşlanıyorum. Ayakkabıyla gönül eğlendirmem; almam için aşık olmam, vurulmam lazım ona. Hiç ayakkabı alışverişine çıkmam. Bilirim ki doğru ayakkabı, doğru zamanda karşıma çıkacak. Favori aksesuvarım erkek papyonları.

12.30 Ah, o eski basım  kitabın kokusu...

Roman benim için bir tutku. Roman okurken hikayenin içine dalmam, zihnimde filmini çekmem lazım. Kitap almak için Robinson Cruose Kitabevi vazgeçilmezim. Arayıp da bulamadığım kitaplar için sahafları karıştırıyorum. Eski basım kitap kokularına bayılıyorum. Tüm pazarımı okuyarak geçirebilirim.

/images/100/0x0/55ea9a10f018fbb8f88aae26

13.30 Doğumgünümü bile burada kutlarım

Öğle yemeği için tercihim Tünel’deki Akbabalı ve Kave’ nin ortak bahçesi.
Geceleri de gelirim buraya. Yıllardır doğumgünümü burada kutlarım. Öğlenleri genelde salata yerim. Sofradan su ve tuz eksik olmaz. Öğle yemeği yerken pazar eklerini ve dergi okumayı seviyorum.

15.30 Terapi yerim mutfak

Manavım da kasabım da Galata’da. İkisi de taze olmayan hiçbir şeyi bana satmaz. Meyvelerden mandalinaya,  avokadoya bayılıyorum. Mutfakta vakit geçirmek benim için terapi gibi. İki kardeşimle beraber yaşıyorum. Onlara yemek hazırlamak benim için bir zorunluluk değil zevk.

17.00 Bisikletle dünyayı dolaşmak isterim

Çocukluğumdan beri bisiklete biniyorum. Bisikletle kendimi gezgin gibi hissediyorum. Bir gün bisikletle tüm dünyayı gezmek isterim. Kulağımda müzik, sokakta insanlar ve istediğim yerde mola vermek...

False