GeriSeyahat Fırsatlar- Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar- Fikirler

Fırsatlar- Fikirler

Bonn’un Beethoven şöleni

Doğduğu şehir Bonn, büyük ses ustası Beethoven’i bir kez daha görkemli bir festivalle anıyor. Geçen perşembe başlayan, 5 Ekim’e kadar sürecek festivalde piyanist Andras Schiff bestecinin 32 sonatını seslendirdiği resital serisinin ikinci ve sonuncusunu sunacak. Borodin Dörtlüsü ise tüm Beethoven dörtlülerini seslendireceği üç yıllık konser serisinin ikincisini sunacak. Bu yılın önde gelen orkestraları Londra Senfoni, Pittsburgh Senfoni, Bremen Oda Orkestrası, Bamberg Senfoni. Yıldız solistler ise Julia Fischer, David Fray, Helene Grimaud, Christian Lindberg, Sabine Meyer... Gençlere ayrılan bölümde ise İÜ Konservatuvarı Senfoni Orkestrası Erkin’in Keman Konçertosu’nu, genç besteci Zeynep Gedizlioğlu’nun Deutsche Welle’nin siparişi üzerine yazdığı eseri seslendirecek. (www.beethovenfest.de)

Özel yataklı trenle Orta Avrupa & Polonya

Ray Tur, 4 Ekim’de 16 günlük Orta Avrupa ve Polonya turu düzenliyor. Özel yataklı trenle gerçekleştirilecek gezide Bükreş, Budapeşte, Varşova, Krakov, Prag, Viyana, Baden, Bratislava, Sofya gezilecek. Tur, İstanbul Sirkeci Tren İstasyonu’ndan başlayıp aynı
yerde sona erecek. Fiyatı iki kişilik odada kişi başı 3500 euro. (www.raytur.com.tr)

Bağbozumunda Toscana

Kop Tur, Dünyanın Renkleri etkinlikleri kapsamında 19 Eylül’de İtalya’nın Toscana bölgesine 4 günlük gezi düzenliyor. Floransa ve Siena’nın kültürel zenginlikleriyle sakin yaşam tarzına tanıklık edilecek olan bu turda ayrıca uçsuz bucaksız yeşil vadileri, üzüm bağları, Ortaçağ kaleleri, kasabalarıyla Toscana’nın sembolü sayılan Chianti bölgesi görülecek. Seyahatin Floransa bölümündeyse Rönesans’ın beşiği olan bu şehrin önemli tarihi noktaları ziyaret edilecek. Gezi, Toscana mutfağının lezzetlerini, bölgenin ünlü bağlarından gelen şaraplar eşliğinde tatma imkânı veriyor. Roma’da Bolgheri’nin meşhur bağları da gezinin durakları arasında yer alıyor. Fiyatı iki kişilik odada kişi başı 1.649 euro. Tüm yemekler, degüstasyonlar ve geziler ücrete dahil. (www.dunyaninrenkleri.com)

False