Estonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
Estonya aile birleşimi vizesi, hangi ülkede bulunuluyorsa ona binaen en yakında yer alan Estonya konsolosluğuna başvuru sonucunda alınmaktadır. Her bir vize seçeneğinde olduğu gibi aile birleşimi vizesinde de ona özgü birtakım özellikler bulunmaktadır. Bazı aracı kurumlar da vizenin alınması noktasında kişilere profesyonellikle yardımcı olmaktadırlar. Estonya aile birleşimi vizesi nasıl alınır, ne kadar sürede çıkar, gerekli evraklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Estonya aile birleşimi vizesinin alınması için bu konuda yetkileri bulunan Estonya konsolosluğuna bir başvuru yapılması gerekmektedir. Tüm vizelerde olduğu gibi onun alınmasına yönelik de birtakım belli başlı bazı şartlar bulunmaktadır. Her bir şarta ilgili şekilde uyum sağlanmasına binaen konsolosluk tüm incelemeleri yaptıktan sonra kişilere bu vizeyi sunmaktadırlar.
Estonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Diğer tüm vizelerdeki gibi Estonya aile birleşimi vizesinin alınması noktasında da kişileri, görevli Estonya konsoloslukları yönlendirmektedir. İnsanlar yakınlarında bulunan konsolosluğa gidip yüz yüze bir görüşme yaparak vizenin çıkarılmasına yönelik bir talebi iletebilirler.
Aile birleşimi vizeleri genellikle diğerlerine nazaran ilgili ülkelerde uzun süreler kalabilmek için alınan vize seçenekleri arasındadır. Genellikle evlenmiş çiftler arasından bir diğerinin oturma izni hakkını elde edebilmesi için tercih edilir.
Konsolosluk eğer tüm şartlara gerektiği gibi bir uyum sağlanıyorsa insanlara bu aşamada ihtiyaç olan destekleri verir. Kısa bir süre içerisinde kapsamlı incelemelerden sonra başvuru yapanlara bir geri dönüşte bulunulur. Akabinde ise her şey yolunda gittiyse aile birleşimi vizesi onlara sunulur.
Ne Kadar Sürede Çıkar?
Vizeler, kendi nitelikleri ve türlerine göre farklı süreler zarfında elde edilirler. Birçok kişinin almaya çalıştığı aile birleşimi vizesi için de durumun aynı olduğu görülür. Estonya aile birleşimi vizesine yönelik konsolosluk başvurularında geri dönüşler ortalama olarak 1 ila 2 aylık bir süre zarfında yapılmaktadır.
Herhangi bir olası sorunla karşılaşılmaması adına mutlaka vizeye yönelik başvurularda zamanlamaya her anlamda dikkat edilmelidir. Çünkü son günlere bırakıldığında sürecin gecikmesine sebebiyet verecek bazı istenmeyen sorunlar kendisini gösterebilmektedir.
Bundan dolayı en az 1 ve 3 aylık sürelerden önce Estonya aile birleşimi vizesi için konsoloslukla görüşülmelidir. Onların istedikleri evraklar tamamen eksiksiz hazırlanırsa o zaman olumlu yönde geri dönüşlerin alınması potansiyeli yüksek olur.
Gerekli Evraklar Nelerdir?
Vizelerin her birinin konsolosluklardan alınması süreçlerinde birtakım evrakların ibraz edilmesine gereksinim olabiliyor. Estonya aile birleşimi vizesinin alımında da bazı belgeleri tastamam konsolosluk talep ediyor.
Türkiye’den hazırlanması gerekli olan evraklar arasında pasaportun aslı, 2 biyometrik resim, başvuru formu, sabıka kaydı, formu A ve B belgeleri gerekiyor. Bunların dışında vukuatlı nüfus kayıt örnek belgesi, kişisel adli sicil belgesi, evlilik cüzdanı ve son 10 yıl için geçerliliği bulunan protokol belgesi de gereklidir.
Türkiye’nin yanı sıra bizatihi Estonya’da hazırlanması gereken birtakım evraklar da vardır. Pasaport fotokopisi, vatandaşlık belgesi, son 3 ayı kapsayan maaş bordrosu, ikametgâh belgesi ve doğum belgesi gibi evraklar bu ülkeden başvurularda gerekli oluyor.