GeriSeyahat Erdek Ormanlı köyü nerede nasıl gidilir? Erdek Ormanlı nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Erdek Ormanlı köyü nerede nasıl gidilir? Erdek Ormanlı nereye bağlı?

Erdek Ormanlı köyü nerede nasıl gidilir? Erdek Ormanlı nereye bağlı?

Ülkemizin her bölgesinde harika bir doğa ve çok özel tatil yerleri bulunmaktadır. Özellikle köy olarak geçen birçok yerin muhteşem güzelliklere ev sahipliği ettikleri bilinmektedir. Erdek Ormanlı Köyü'de ziyaret etmeyi hak eden çok özel bir yerdir. Sizler için Erdek Ormanlı Köyü nerede nasıl gidilir? Erdek Ormanlı nereye bağlı detayları ile derledik.

Erdek Ormanlı Köyü birçok kişinin bildiği ve her sene ziyaret ettiği yerlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Köyün sahip olduğu imkanlar ve güzellikler duyuldukça daha çok kişi buraya ulaşmaktadır. Gidenlerin tamamına yakını burayı çok beğenmekle birlikte herkese tavsiye etmektedirler.

Erdek Ormanlı Köyü Nerede?

Erdek Ormanlı Köyü, Balıkesir şehrine ait olan bir yerleşim yeridir. Bu yerin konumu ise Balıkesir'in ilçesi Olan Erdek'te yer almaktadır. Çünkü, Ormanlı Köyü'nün bağlı olduğu ilçe Erdek olarak bilinmektedir.

Erdek Ormanlı Köyü'ne Nasıl Gidilir?

Erdek Ormanlı Köyü'ne gitmeyi düşünen çok sayıda kişi olduğu bilinmektedir. Bu yüzden köye gitmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği sıkça sorulmaktadır. Bunun için ilk yapmanız gereken Türkiye'nin bir ili olan Balıkesir'e gitmektir. Balıkesir, Marmara bölgesinde yer alsa da bir kısmının Ege bölgesinde olduğu da görülmektedir. Daha sonra ise Balıkesir'e bağlı olan Erdek ilçesine ulaşılması gerektir.

Erdek ilçesine geldikten sonra gitmeniz gereken 30 km'lik bir yol bulunmaktadır. Çünkü Erdek ile Ormanlı arası yaklaşık olarak 30 km mesafede yer almaktadır. Erdek'ten yola çıkan kişiler Turan Köy istikametine doğru gitmelidir. Daha sonra Ormanlı Köy yolu karşınıza çıkacaktır.

Erdek Ormanlı yolunun engebeli ve virajlı bir yapısı bulunmaktadır. Bu yüzden yolculuğu dikkati bir şekilde yapmanız tavsiye edilmektedir. Ayrıca Erdek'ten Ormanlı Köyü istikametine doğru dolmuş seferleri de bulunmaktadır. Ancak bu dolmuş seferleri günün belirli saatlerinde yapılmaktadır. Yani her saat Ormanlı'ya dolmuş bulma şansınız yoktur.

Erdek Ormanlı Nereye Bağlı?

Balıkesir ilçelerine baktığımız zaman Erdek'te karşımıza çıkmaktadır. Bu ilçenin sahip olduğu en güzel yerlerden birisi ise Ormanlı'dır. Ormanlı Köyü'nün en güzel yanı doğal bir koyun yanında yer almasıdır. Böylelikle Ormanlı ismi birçok yerde geçen bir isim olarak dikkat çekmektedir.

Erdek Ormanlı'nın gezmek ve vakit geçirmek için sıkça tercih edildiği de bilinmektedir. Zaten buraya daha önceden gitmiş olan kişiler harika ortamın tadını bizzat görmüşlerdir. Ayrıca köyün bulunduğu yer Marmara Denizi'ne doğru bakmaktadır.

Erdek Ormanlı Köyü Hakkında Genel Bilgiler

Erdek Ormanlı Köyü, doğal bir güzelliğe ve harika bir plaja sahiptir. Buraya gidenleri sakin ve muhteşem yapısı ile dikkat çeken bir plaj karşılamaktadır. Burada denize girmek, balık tutmak, kamp yapmak ve daha birçok imkan bulunmaktadır. Yani köyün tam anlamıyla bir tatil cenneti olduğu bilinmektedir. Tabi burası yavaş keşfedildiği için sakin yapısıyla dikkat çekmektedir. Gün geçtikçe köyün değeri ve güzellikleri daha çok kişiye ulaşmaktadır.

False