Derin Sarıyer’in tatil sırları - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Derin Sarıyer’in tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Derin Sarıyer’in tatil sırları

Derin Sarıyer’in tatil sırları

Mobilya tasarımcısı ve Derin Design Art Direktörü Derin Sarıyer, özellikle işi vesilesiyle yurtdışına çok seyahat ediyor. Hayata bakış açısı gereği, tasarımıyla ön planda olan mekânları tercih ediyor.

OTELLER

Hard Days Night Hotel
Liverpool, İngiltere
İsminden ve şehrinden anlaşılacağı gibi otel, The Beatles’a yapılan göndermelerle dolu. İki sene önce Land Rover fabrikasını ziyaretimiz sırasında bir gece kaldım. Bu kadar direkt bir göndermeye, lobide ve kahvaltı salonunda sürekli Lennon-McCartney şarkıları çalmasına ve duvarlardaki her yüzeyi kaplayan posterlere rağmen kitch değil. İnsana kendini iyi hissettiren bir otel. Brit pop-rock’ın beşiği ve Beatles’ın doğduğu The Cavern Club’ın bitişiğinde olması da cabası.
(Standart oda fiyatı 1000 TL. / www.harddaysnighthotel.com)

Hotel Nhow
Milano, İtalya
Son beş senedir her nisanda bu otelde kaldım. Porta Genova yakınlarında, Via Tortona’da. Normal dönemlerde gayet sakin bir bölgedir Zona Tortona. Salone Del Mobile sırasında ise şehir etkinliklerinin merkezi konumuna geçer. O haftayı yüksek tansiyonda geçirmek isteyenler için ideal bir konumdadır. Otelin modernist çizgisine detaylardaki sürreal yorumlar eşlik eder. Geçen dönemlerde ikinci Nhow Hotel Berlin’de açıldı.
(Standart oda fiyatı 250 TL. / www.nh-hotels.it)

Soho House
New York, ABD
New York’a dört kez gittim. Yine de çok hakim olduğum bir şehir sayılmaz çünkü her seferinde yoğun geçen ICFF Fuarı’na katılmak için şehirdeydim. Soho House da yine bu seyahatlerimden birinde kaldığım, Meatpacking District’te, geniş odaları olan modernle gelenekselin kesiştiği bir otel.
(Oda fiyatı 775 TL. / www.sohohouseny.com)

RESTORANLAR

Cantina Della Vetra
Milano, İtalya
Milano’da merkeze yakın, çok iyi İtalyan yemekleri yenilebilecek, rahat bir atmosfere sahip ve Milano’da olduğumda en az bir kez uğradığım güzel bir restoran. (www.cantinadellavetra.it)

Yauatcha
Londra, İngiltere
Londra’da ‘dim sum’ ağırlıklı bir menüsü olan, modern fakat loş iç mimarisiyle etkileyici bir restoran. (www.yauatcha.com)

Kocadon
Bodrum, Muğla
Türkiye’de en sevdiğim restoranlardan biri. Bodrum’un merkezinde fakat bir şekilde gizlenen, minimal Akdeniz Mutfağı tabaklarıyla sakin fakat sıra dışı bir restoran. (www.kocadon.com)

BARLAR

Bar Straf
Milano, İtalya
Milano’nun merkezinde, Duomo’nun yamacındaki Hotel Straf’ın sokağa açılan barı. İyi müzik, kaldırımlara taşan kozmopolit kalabalık ve güncel bir atmosfer. (www.straf.it)

Bar Basso
Milano, İtalya
Atmosfer olarak Straf’ın antitezi gibi. Her unsuru arketiplerden oluşuyor. Beklenilenin dışına çıkan hiçbir özelliği yok. Fakat her nasıl olduysa tasarım haftalarında bütün art direktörlerin, tasarımcıların ve tasarım basınının buluşma noktası olmayı başarmış bir mekân.
(www.barbasso.com)

Electric Bar-Brasserie
Nothing Hill, İngiltere
Londra’nın Nothing Hill semtinde sıcak bir ortam, restoranla iç içe bir bar. Aynı isimli klasik sinemanın hemen yanında... (www.electricdiner.com)

False