Denize nazır kebaplı iftar
‘Boğaz’da sadece balık değil kebap da yenir’ sloganıyla yola çıkan Nezih Kebap’ta iftar keyfi
Tahtakale Mercan’da uzun yıllardır hizmet veren Nezih Kebap Yuvalama birkaç ay önce Rumelihisarı’nda ikinci bir sube açtı. 1981’de Antepli Hakkı Öztürk’ün kurduğu restoranın başında bugün oğlu Galip Öztürk var. Geniş bir salon ve önünde bahçesiyle 220 kişilik kapasiteye sahip olan restoran Antep Mutfağı’ndan örnekler sunuyor. Ezme, zahter salatası, muhammara, humus, Antep peyniri, patlıcan söğürme (köz patlıcan), gâvurdağı, süzme yoğurttan kuru cacık, Antep lahmacunu ve içliköfte mönüde öne çıkan meze ve ara sıcaklardan. Fiyatları 6-10 TL. Restorana adını veren yuvalama, bayramlarda geleneksel olarak evlerde pişen bir Antep yemeği. Yoğun bir yoğurt çorbasını andıran yemeğin içinde pirinç ve nohut taneleri var. Patlıcan kebabı, domatesli kebap, alinazik gibi Antep kebapları restoranda en çok tercih edilen yemekler. Fiyatları 24 TL. Restoranın tatlı mönüsünde Antep’e has baklava ve kaymaklı katmer bulunuyor.
PİMPİRİK SALATASI
Nezih Kebap ramazan boyunca sahura kadar açık. Restoranın iftar sofrasında bal, kaymak, pastırma, gün kurusu kayısı, kuru incir, hurma, pestil, yeşillik tabağı ve yöresel Antep peynirinden oluşan iftariyelik bulunuyor. Çorba olarak yuvalama ya da mercimek çorbasından biri seçilebiliyor. Ara sıcak olarak soslu patlıcan, içliköfte, etli kuru patlıcan dolması ve fındık lahmacun servis ediliyor. Pirpirim salatası, yöresel mezeler ve çiğ köftenin sofraya gelmesinden sonra ana yemeğe geçiliyor. Ana yemekte karışık kebap, patlıcanla yapılan abuhannuş üzerinde geliyor. Kebabın yanında frig pilavı var. Tatlı olarak da nar taneleriyle süslenmiş güllaç, Urfa’nın sadeyağı ve boz iç fıstığıyla yapılan Antep baklavası sunuluyor. Yemeğin sonunda ise geleneksel ramazan şerbeti ve sınırsız çay-kahve servisi var. İftar mönüsü kişi başı 80 TL. (212) 265 74 55