GeriSeyahat Dene, öÄŸren!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dene, öÄŸren!

Dene, öÄŸren!

KurutulmuÅŸ elma yapıyoruzGerekli malzemeler: Bir elmaBıçakBir paket kabartma tozu Bir elmadan eÅŸit boyda iki dilim kesin ve bir tabaÄŸa koyun. Ä°ki dilimden birini kabartma tozuna bularken diÄŸerini olduÄŸu gibi bırakın. Dilimleri tabakta birkaç gün bekletirken, birinin üzerine düzenli olarak kabartma tozu serpmeye devam edin. Kabartma tozu önemli ölçüde sodyum bikarbonattan oluÅŸur. Bu madde meyvenin suyunu çeker. Demek ki iÅŸlemden geçirmediÄŸiniz elma dilimi çürürken, diÄŸeri kurur. KurumuÅŸ elma dilimini istediÄŸiniz kadar saklayabilirsiniz. Bu yöntemi eski Mısırlılar bile biliyordu. Mısırlılar ölülerini mumyalamak istediklerinde haftalarca natronun (hidratlı doÄŸal sodyum karbonat) içinde bekletiyorlardı. BUNU BÄ°LÄ°YOR MUYDUNUZ?Roketlerde olduÄŸu gibi uçaklarda da vakumlu tuvaletler bulunur. Bunlar normal tuvaletlere karşın çok daha az suyla iÅŸledikleri için daha az tuvalet atığı birikir. Vakumlu tuvaletler tüm pisliÄŸi güçlü bir elektrik süpürgesi gibi küçük bir deponun içine emerler. Ve bu depolar da hava alanlarında deÄŸiÅŸtirilir. Â
False