GeriSeyahat Cibali balıkçıları BoÄŸaz'a rakip
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cibali balıkçıları BoÄŸaz'a rakip

Cibali balıkçıları BoÄŸaz'a rakip

Ä°stanbul'da balık deyince akla BoÄŸaz gelir. Kentin en iyi balık restoranları BoÄŸaz'ın iki kıyısı boyunca sıralanır. Ancak son üç yılda geliÅŸen Cibali sahili BoÄŸaz'a rakip çıkmış görünüyor. Kadir Has Ãœniversitesi'nin açılması ve Unesco'nun projeleriyle geliÅŸen bu tarihi semtte, restoranlar dışında, sahile demir atan teknelerden de balık ekmek yiyebilirsiniz. SALAÅž MEYHANEDE BALIK KEYFÄ°Restore edilmeden önce eski bir meyhane olan Cibalikapı Balıkçısı 3 sene önce açıldı. Üç katlı mekanın sahibi Behzat Åžahin. AhÅŸap masa ve sandalyeleriyle eski, salaÅŸ bir meyhane havası var. Mevsim balıkları günlük olarak alınıyor. Åžu aralar Cibalikapı Balıkçısı'nda tam mevsimi olduÄŸundan fener balığı, palamut, tekir ve çinekop bulabilirsiniz. Mezelerin en ünlüsü ise Girit Ezmesi. RendelenmiÅŸ peynir, çekilmiÅŸ antep fıstığı, çekilmiÅŸ ceviz ve baharatlardan oluÅŸan Girit Ezmesi, Cibali Balıkçısı'nın tavsiyelerinden. Balık ve mezelerin dışında mönüde ot çeÅŸitleri de var. Otlar önce haÅŸlanıp, sonra zeytinyağı ve limonla servis ediliyor. Beykoz'un labadası, Ä°zmir'in radikası, turpotu, cibez ve kazayağı burada yiyebileceÄŸiniz otlardan bazıları. Ayrıca mönüde Mersin'in kaya koruÄŸu otunu da bulmak mümkün. Bu ot denize yakın yerlerden çıkıyor. Ana balık, ara sıcaklar, salata ve meyveden oluÅŸan mönünün kiÅŸi başı fiyatı 40 ile 45 milyon lira. Balığınızı yerken, Münir Nureddin Selçuk ve taÅŸ plaktan rebetika size eÅŸlik edecek. Mekanın toplam kapasitesi 60 kiÅŸi. Dolayısıyla rezervasyon ÅŸart. Hafta içi saat 17.00’de, hafta sonu ise 14.00’te servis baÅŸlıyor, gece 24.00'te kapanıyor. Kredi kartı kabul edilmiyor. Otopark sorunu yok. Tel: (212) 533 28 46.HER AKÅžAM CANLI FASIL VARCibali Restoran'ın sahibi Recep Çırpıcı ve Ahmet GüneÅŸdoÄŸlu. Eskiden marangozhane olan mekanın duvarlarında balık aÄŸları var. Ä°ki katlı restoranda isteÄŸe göre kırmızı et de servis ediliyor. Åžu anda lüfer, çupra, deniz levreÄŸi, barbunya ve sarıkanat bulabilirsiniz. İçli tava ve levrek kapama filetoda iddialılar. Deniz ürünlerinden oluÅŸan iç pilav ve hamsiyle servis ediliyor. Ana balık, ara sıcaklar, salata ve meyveden oluÅŸan bir mönüye, 25 - 35 milyon lira arası bir hesap geliyor. Her akÅŸam canlı fasıl var. Kapasitesi 80 kiÅŸi. Gece saat 02.00'ye kadar açık. Kredi kartı geçerli. Rezervasyon gerektirmeyen Cibali Restoran'da otopark da var. Tel: (212) 534 15 67.SAKALLI MEYHANECÄ° CÄ°BALÄ°'DEEskiden meyhanelerin başında meyhaneci ustaları bulunur, bu ustalara Ä°talyanca'da ‘‘sakal’’ anlamına gelen Barba takma adıyla hitap edilirdi. Ä°ÅŸte Cibali'deki Barba Giritli Restoran'ın ismi de buradan geliyor. Sahipleri Åžaban Güven ve Barış AlıcıoÄŸlu. Eskiden Cibali Sigara Fabrikası'nın tütün borsası olarak kullanılan mekan, üç buçuk katlı. Barba'nın mönüsünde, Girit usulü ahtopot, ekÅŸi soslu yengeç pane gibi deniz mahsüllerinin yanında mevsim balıkları da var. Hindiba, deniz börülcesi ve kenger otunu da Barba'da bulabilirsiniz. Giritli'nin tavsiye ettiÄŸi yemeklerden biri de yahni kalamar. Klasik bir mönüde kiÅŸi başı fiyat 35-40 milyon arası deÄŸiÅŸiyor. Yemekte eski Rum müzikleri çalınıyor. Mekanın kapasitesi 250 kiÅŸi. Servis her gün öğlen saatlerinde baÅŸlıyor, 24.00'te kapanıyor. Rezervasyon gerekebilir. Kredi kartı geçerli. Tel: (212) 533 18 66.Ä°O ESKÄ°DEN LASTÄ°KÇİYDÄ°Cibali'nin en yeni balıkçısının adı Ä°o. Ä°ki buçuk ay önce açıldı. Sahipleri Hale Ergüvenç ve Murat Akın. Restore edilmeden önce eski bir lastikçiydi. Hale Ergüven bu bölgeyi ÅŸeçmelerinin nedeni olarak Kadir Has Ãœniversitesi'nin kurulmasını, Unesco'nun ve Barcelona Belediyesi'nin çevre çalışmalarını gösteriyor. Ä°o'nun mönüsünde Akdeniz mutfağından balıklar, ot ve meze bulunuyor. Sakızlı deniz börülcesi, levrek mezesi ve soslu palamut Ä°o Balıkçısı'nda tavsiye ediliyor. Ana balık, salata, ara sıcak ve meyveden oluÅŸan klasik bir mönünün kiÅŸi başı fiyatı 30 - 45 milyon lira arasında. Ä°o Balıkçısı'nda, Rum müzikleri ve taÅŸ plaktan Türk müziÄŸi çalınıyor. Toplam kapasite 75 kiÅŸi. Her gün öğlen saat 12.00'den akÅŸam saat 24.00'e kadar açık. Kredi kartı geçiyor. Rezervasyon yaptırmak ÅŸart. Otopark sorunu yok. Tel: (212) 533 62 66.BALIK DÃœRÃœM TAVSÄ°YE EDÄ°LÄ°RKadir Has Ãœniversitesi'ne gelmeden karşımıza ilk Golden Fish Restoran çıkıyor. Sahibi Can Cem Gülerer. Kumkapı'da toptancılık yaparken üç sene önce bu restoranı kurdu. Golden Fish Restoran'da ÅŸu an lüfer, çinekop ve kalkan yiyebilirsiniz. Balık dürümü özellikle tavsiye ediliyor. Dışında ıspanaklı krep ekmeÄŸi ve meksika lavaşı bulunan dürümün içinde fener balığı, karides, sotelenmiÅŸ sebze var. Ahtopot, yengeç, somon füme, karides ve özel sostan oluÅŸan balık salatası da denenebilir. Bir kiÅŸi klasik bir mönüyle 10-15 milyon liraya çıkıyor. Toplam kapasite 40 kiÅŸi. Kredi kartı geçerli. Haftanın yedi günü saat sabah 10'dan akÅŸam 22.30'a kadar açık. Rezervasyon ÅŸart deÄŸil. Önünde otoparkı var. Tel: (212) 534 19 59. ESKÄ° CÄ°BALÄ°YE AÄ°T BÄ°R RESTORANDeniz Restoran, Cibali sahilde konuÅŸtuÄŸumuz en eski restoran ve publardan birisi. 1980 yılında kurulan mekanın sahibi Aziz Güvenç. Yöresel halk müziÄŸi çalınan yer, 60 kiÅŸilik. Mönüde ızgara çeÅŸitleri ve balık var. 15 farklı mezeyi bir arada bulabilirsiniz. Bir kiÅŸi 15-20 milyon lira arası hesap ödüyor. Tel: (212) 491 02 46. Nasıl gidilirTaksim Tepebaşı'ndan Unkapanı'na doÄŸru Atatürk Köprüsü'nden geçince saÄŸa, Eyüp yönüne saptığınızda restoranlar karşınıza çıkıyor. Kadir Has Ãœniversitesi'ne gelmeden Golden Fish Restoran var. Kadir Has Ãœniversitesi'ni geçince sırasıyla Barba Giritli, Deniz Restoran, Cibalikapı Balıkçısı ve Ä°o Restoran bulunuyor. Ardından Cibali Restoran karşınıza çıkıyor. Â
False