GeriSeyahat Bulgaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bulgaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Bulgaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Bulgaristan'da bulunan bir kurumda dil eğitimi, Erasmus ya da 90 günden daha uzun süreli eğitim programına katılmak isteyen kişilerin alması gereken vize türü Bulgaristan öğrenci vizesidir. Eğitime göre uzun süreli veya kısa süreli öğrenci vizesi alınabilmektedir. Bu vizeye sahip olmak isteyen kişilerin eğitim programına katılacaklarını belgelemeleri de istenmektedir. Peki Bulgaristan öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? Bulgaristan öğrenci vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

 Bulgaristan'da 90 günden daha kısa sürede eğitim programına katılacak kişilerin kısa süreli C tipi Bulgaristan öğrenci vizesi almaları gerekir. Fakat 90 günden daha uzun dönem süre boyunca eğitim programına katılacak olan kişiler C tipi vizeleri ile Bulgaristan'da eğitim almaları mümkün değildir. Bu kişilerin doğrudan Bulgaristan dış temsilciliğine başvuru yapmaları gerekmektedir. 

 Bulgaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 ​​​​​​Bulgaristan öğrenci vizesi almak isteyen kişilerin en az iki boş sayfası bulunan geçerli bir pasaporta sahip olmaları ve Bulgaristan'da eğitim programına katılacaklarını belgelemeleri gerekmektedir. Başvurudan önce seyahatin ulaşım programı belirlenmiş olmalıdır. Ayrıca uçuş programının bir örneği de beyan edilmelidir.

  Bulgaristan öğrenci vizesi alabilmek için başvuru sahibinin temiz bir adli sicil kaydına sahip olması ve daha önceden Bulgaristan'a giriş yasağı almamış olması gerekir. Ayrıca gerekli evrakların tamamlanması ile beraber vize başvuru formunun doldurulması ve formda C tipi veya D tipi vize türü arasında tercih mutlaka yapılmalıdır. 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Bulgaristan öğrenci vizesi başvuru için gerekli evrakların tamamlanması ve teslim edilmesinin ardından başvuru süreci başlamış olur. Vize işlem süresi yaklaşık olarak 35 iş günü sürmektedir. Bu süre temsilciliklerin yoğunluğuna göre de değişmektedir. Ayrıca temsilciliklerin tatil günlerine göre de başvuru süreçleri uzayabilmektedir. Başvuru süreci sonucunun uzamaması için gerekli evrakların eksiksiz ve tam bir şekilde doldurulması gerekir.

  Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Bulgaristan öğrenci vizesi başvurundan önce istenilen belgelerin hazırlanması gerekir. Daha sonra başvuru için ikamet edilen yerde yetkili dış temsilciliklerden randevu alınması ve başvurunun temsilciliğe yapılması gerekmektedir. Bulgaristan öğrenci vizesi başvurusu için katılım sağlanacak eğitim programının ayarlanması da çok önemlidir. 

 Vize başvurularında ancak kesin durumdaki eğitimler için öğrenci vizesi başvuruları alınmaktadır. Gerekli evrakların hazırlanması ve harç ödemesinin yapılmasından sonra Bulgaristan dış temsilciliğinden randevu alınması ve randevu tarihinde temsilcilikte şahsen bulunmak gerekir.

  Vize başvurusu konsoloslukta gerçekleştikten sonra başvuru dosyası vize birimi tarafından değerlendirilmeye alınmaktadır. Bulgaristan dış temsilcililerinden randevu alma sürecinde kişilerin başvuracakları belirli yerler bulunmaktadır. 

 Bulgaristan dış temsilciliklerinin randevu adresleri şu şekildedir:

  - Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği

 - Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu

 - Bulgaristan Bursa Konsolosluğu

 - Bulgaristan Edirne Konsolosluğu 

 Bulgaristan öğrenci vizesi başvurularında başvuru harcı 100 Euro olarak belirlenmiştir. Biyometri işlemler, noter masrafları, yeminli tercüme işlemleri, seyahat sağlık sigortasının yaptırılması ve danışmanlık hizmetleri ücretleri de bu ücret üzerine eklenmektedir. Böylece Bulgaristan öğrenci vizesi masrafları 280 Euro ve 320 Euro arasında değişmektedir. 

False