GeriSeyahat Budist rahip ve rahibenin yaşadığı gerçeküstü yer: Sertar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
 Budist rahip ve rahibenin yaşadığı gerçeküstü yer: Sertar

Budist rahip ve rahibenin yaşadığı gerçeküstü yer: Sertar

Gidenlerin gerçeküstü olarak tanımladığı Sertar, Çin'in ortasındaki Siçuan bölgesinde yer alıyor. 40 bin Budist rahibin yaşadığı yer olan Sertar ilginç yasaklarıyla dikkat çekiyor.. Farklı yerleri gezip görmeyi seviyorsanız burası tam da size göre… İşte size yeryüzünde olabilecek en farklı yer  Sertar…

Bir tepenin yamacına konumlanmış olan tek tip evlerden oluşan kent, görüntüsüyle ziyaretçileri büyülüyor.Ancak Sertar'ı dünyanın geri kalanından ayıran bir takım özellikleri var. Sertar'da bulunan manastır,Budizm açısından çok önemli bir konuma sahip.

Budist rahip ve rahibenin yaşadığı gerçeküstü yer: Sertar

40 bin rahip ve rahibenin eğitim gördüğü manstır, kenti adeta bir öğrenci şehrine çevirmiş. Fakat öğrenci kenti denildiğinde aklınıza gelen her şeyi söz konusu Sertar olunca bir kenara bırakmanız gerekiyor.

Sertar kentinde Budizm temelli eğitim gören 40 bin rahip ve rahibe için birçok yasak söz konusu. Öyle ki buraya eğitim almak için gelen gençlerin televizyon ve benzeri teknolojik aletleri kullanmaları kesinlikle yasak. Üstelik yasaklar teknolojik aletlerle de sınırlı değil. Sertar'daki 40 bin öğrencinin tuvaletleri kullanmaları da yasak. 

Budist rahip ve rahibenin yaşadığı gerçeküstü yer: Sertar

Kentteki öğrenciler vakitlerini tamamen ibadet ve dua ile geçiriyor. Burada yaşayan insanların en büyük aktivitesi dua etmek. Bunun dışında herhangi bir aktiviteye katılmaları yasak.

Bu ilginç yeri fotoğraflayan  Wanson Luk "gerçeküstü" olarak tanımladığı Setar ile ilgili şunları söylemiş: "Dünya üzerinde böyle  bir yer olduğuna inanamıyorum. Fotoğraflarını gördüğüm anda her ne pahasına olursa olsun burayı ziyaret etmeliyim demiştim. Çin'de Chengdu bölgesinden 600 km uzakta bulunan bu köyün adı Sertar, dünyanın en büyük Budist okulu olan Larung Gar Budist Academi'ye ev sahipliği yapıyor. 

Yaklaşık 40 bin rahip ve rahibe zor yaşam koşullarında bu köyde yaşamaya çalışıyor. Chengdu'dan buraya 20 saatlik zor bir yolculuk sonucunda geldim ama geldiğime fazlasıyla değdi! Tibet halkı buraya ibadet etmeye gelirken, rahip ve rahibeler eğitimleri için burada kalıyor. İşte bu muhteşem yerden çektiğim kareler" 

 Fotoğraflar: Alamy, ifreethai


Metro vagonunun üstünde yolculuk

False