GeriSeyahat Bosna Hersek Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bosna Hersek Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Bosna Hersek Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Her ülkenin içerisinde mutlaka diğer ülkelere ait konsolosluk yani yabancı ülke elçilikleri yer almaktadır. Örnek vermek gerekirse Ülkemizde diğer ülkelere ait elçilikler ve elçilik binaları yer almaktadır. Konsolosluk her ülkenin barış elçileri olarak kabul edilmekte ve yabancı ülkelerde yaşayan kendi milliyetinden olan insanların soru ve sorunları konusunda yardımcı olmaktadır. Yani kendi ülke vatandaşlarının işlemlerini, ticari menfaatlerini konsolosluk aracılığı ile yapılmaktadır. İşte, tüm detaylar.

 Konsolosluk dünya ülkelerinin barış ve huzur içerisinde yaşaması konusunda denge oluşturmakta ve elçilik görevi görmektedir. Kendi ülkesinde yaşayan yabancı vatandaşlarının kendi ülkesi ile olan iletişimini sağlamaktadır. Konsolosluğun diğer bir kolu büyükelçiliklerdir.

  Bosna Hersek Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Bosna Hersek konsolosluk randevuları ilgili konsolosluk iletişim birimi le irtibata geçerek alınmaktadır. Randevu almadan konsolosluk işlemi yapılmamaktadır. Konsolosluklar kendi içerisinde kendi mevzuatını belirleme özerkliğine sahiptir. Bu bağlamda kendi ülkesinin kanunları ile kendi vatandaşlarını yönlendirme durumu söz konudur. 

 İnternet üzerinden Bosna Hersek konsolosluk resmi sitesine girerek e randevu seçeneğini tıklayarak randevu almak söz konusu olacaktır. İstanbul Bosna Hersek konsolosluğa ulaşmak için 0212 236 6934, 0212 236 6892 telefonları üzerinden ulaşarak ücretsiz randevu alınabilir ya da resmi internet sitesi içerisinden yine ücretsiz olarak randevu almak söz konusu olacaktır.

  Dünya ülkeleri arasında geçmişte yapılan köklü ve değişmez yasa gereği her ülkede diğer ülkelerin karşılıklı konsolosluk yani elçilik merkezleri olma zorunluluğu vardır. Öyle ki herhangi bir savaş durumunda öncelikle konsolosluklar çekilme kararı alarak savaş halinin sona erdirilmesi veya savaşın çıkmaması için anlaşmazlığın çözülmesi yönünde çalışmalar yapmaktadırlar.

  Bosna Hersek Konsolosluk Randevu Almak Ücretli mi? 

 Bosna Hersek konsolosluk için randevu almak ücretsizdir. Konsolosluk işlemleri ise ücretlidir. İşlem detayına göre konsolosluk ücreti farklılık göstermektedir. Bosna Hersek Konsolosluk randevu işlemleri menüsünde e randevu alabilir, randevu sorgulaması yapılabilir veya randevu iptali yapılabilmektedir. Bosna Hersek konsoloslukları İstanbul'da Fahri konsolosluk, Ankara da Bosna Hersek Ankara Elçiliği yer almaktadır. 

 Bosna Hersek Konsolosluk işlemleri resmi internet sitesi http://saraybosna.be.mfa.gov.tr/Mission üzerinden randevu işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştirmek mümkündür. Bosna Hersek konsolosluğu diğer ülke konsolosluklarında olduğu gibi randevu alınmadan işlem yapmamaktadır. Bunun sebebi ise konsolosluk yoğunluğunun önüne geçilmesidir. 

 Konsolosluk tatil günleri kendi ülkesine bağlı olan resmi tatil ve günler ile bağlantılıdır. Bu sebeple Kendi ülkesi resmi tatil günlerinde konsolosluk da kapalı olmaktadır.

  Ülke vatandaşlarının her türlü sorun ve problemlerinin çözümü, transit yolcukları esnasında ortaya çıkan hukuksal problemlerin çözümü, uluslararası hukuk çerçevesinde oluşan olumsuz ve anlaşmazlıkların çözümü sağlanmaktadır.

  Vize işlemlerinin yapılması için mülakat aşamaları pasaport vize onaylama işlemleri Bosna Hersek konsolosluk hizmetleri randevu verilerek gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kolluk görevlerini yerine getiren Polis merkezi yabancı şube müdürlükleri ilgili ve ihtiyaç duyulan durumlarda konsolosluklar ile iş birliği içerisinde görevlerini yürütmektedirler. 

False