GeriSeyahat Bodrum kavruluyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bodrum kavruluyor

Bodrum kavruluyor

MUĞLA'nın turistik ilçesi Bodrum, yerli ve yabancı turist akınına uğrarken, hava sıcaklıklarının artması, sahilleri tıklım tıklım doldurdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Öğle saatlerinde, güneşte hava sıcaklığının 44 dereceyi bulduğu kentte, plajlara, havuzlara ve su parklarına koşan turistlere bol bol buz ve soğuk su servisi yapıldı. Hafta sonunda 3'ü yabancı 9 turist, kavurucu sıcaktan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Havanın 44, deniz suyu sıcaklığının 24 dereceyi bulduğu Bodrum'da, sıcaktan etkilenenler bulundukları tatil köyleri ve otellerden çıkmaya cesaret edemedi. Otellerin animasyon ekipleri turistler için havuz başlarında özel buzlu yarışmalar ve eğlenceler düzenledi. İçmeler Mevkii'ndeki beş yıldızlı Majesty Hotel Belizia Club'da konaklayan çoğu İngiliz, Danimarkalı ve Belçikalı 1300 turist, 60 kişilik animasyon ekibinin çabasıyla serinledi. Animatörler soğuk su ve buz dolu kovalarla havuz başında ve deniz yatağı üzerinde güneşlenen turistlerin üzerine buz dökerek serinletmeye çalıştı.
Majesty Hotel Belizia Club animasyon şefi Cenk Aslan, “Sıcaklar aniden bastırınca animasyon ekibi olarak turistleri serinletmenin yolunu aramaya başladık. Turistlere 44 derece sıcak altında yaptığımız soğuk su ve buz servisi büyük ilgi gördü. Bir günde 1 tona yakın buz servisi yaptık” dedi.

Dedeman Aquapark'ta da yabancı turistler aşırı sıcaklar nedeniyle saatlerce sudan çıkmadı. Turistlere serinlemeleri için bol miktarda buz ve kovalarla soğuk su takviyesi yapıldı. Turistler kendilerine verilen su kovalarıyla havuzda su savaşı yaptı. Turistler buz gibi sularda kayıp sulara atlarken plajlara koşanlar ise 24 dereceye kadar ısınan denizde serinlenemeye çalıştı. Bodrum sahilleri renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum'da aşırı sıcaklar ve nem oranının yüzde 60'lara yükselmesi nedeniyle fenalaşan 9 turist, Bodrum Devlet Hastanesi ve özel hastanelere başvurdu. Yerli ve yabancı turistlerin mide bulantısı, ishal, solunum yetersizliği ve yüksek tansiyon şikayetleriyle tedavi altına alındığı öğrenildi.
False