GeriSeyahat Belgrad'a gitmek için 5 neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Belgrad'a gitmek için 5 neden

Belgrad'a gitmek için 5 neden

Etkileyici tarihi ve muhteşem doğasının yanı sıra vizesiz gidilebiliyor olması son dönemlerde Belgrad'ı oldukça popüler yaptı. İşte Belgrad'a gitmeniz için 5 neden...

Sırpça 'beyaz şehir' anlamına gelen Belgrad, Sava ve Tuna Nehirleri'nin birleştiği noktada, adına yakışır şekilde ferah ve aydınlık bir kent. Yemyeşil şehir olan Belgrad, 3 asır Osmanlı himayesinde kaldığı için Türk vatandaşlarına vizesiz giriş izni veriyor. Vize zorunluluğu olmayışı Belgrad'a gitmek için başlı başına bir neden olsa da kenti ziyaret etmek için çok daha güzel sebepler var.

Belgrada gitmek için 5 neden

1. UYGUN FİYATLI OLMASI

Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı, son derece pahalı başkentlere sahip. Belgrad bu konuda istisnalar arasında! Yeme içmeden konaklamaya ve hediyelik eşya alışverişine kadar Belgrad, bilinen Avrupa başkentlerine kıyasla neredeyse üçte bir oranda daha ucuz. Hal böyle olunca Belgrad uygun fiyatlı tatil arayışında olanlar için iyi bir alternatif.

2. MUHTEŞEM DOĞASI

Birçok Avrupa şehri yemyeşil doğasıyla ön plana çıkar. Belgrad da onlardan birisi... Şehrin etrafındaki göl ve nehirler son derece muazzam bir manzara sunuyor. Şehrin her tarafı yeşil alan ve bu yeşil alanlar yapay değil! Çok sayıda park alanı ile kent hayatının içerisine yerleşmiş bir yeşil alan kültürü Belgrad'ta hakim. Kentin içinden geçen Tuna ve Sava Nehri büyüleyici.

Belgrada gitmek için 5 neden

3. ETKİLEYİCİ TARİHİ

Belgrad'ın tarihi milattan önce üçüncü yüzyıla kadar uzanıyor. Hal böyle olunca kentin her tarafından tarih fışkırıyor. Belgrad'ı güzel kılan detaylardan birisi de kentte var olan tarihi dokunun kesinlikle el değmemiş olması. Tarihi yerleri yıkmak yerine restore edip kullanmak tercih edilmiş bölgede. Kentte başta Sırbistan Ulusal Müzesi ve Nikola Tesla Müzesi olmak üzere çok sayıda müze yer alıyor. Nikole Pasic Meydanı, Kalemegdan Parkı dikkat çeken yerler arasında.

Belgrada gitmek için 5 neden

4. RENKLİ MUTFAĞI

Belgrad, doğu ile batının kesişme noktasında Avrupa kıtasında. Coğrafi konumuna bir dönem Osmanlı himayesi altında kalmış olması da eklenince çok renkli bir mutfak kültürü ortaya çıkmış. Özellikle et ve balık ön planda olsa da hamur işi de Belgrad mutfağının dikkat çeken lezzetleri arasında. Proja denilen mısır ekmeği, kulen denilen sucuk akla ilk gelen lezzetlerden. Üstelik restoranlarda porsiyonlar büyük, fiyatlar küçük!

Belgrada gitmek için 5 neden

5. EĞLENCELİ GECE HAYATI

Belgrad'ta gece hayatı özellikle havaların sıcak olduğu dönemlerde son derece renkli. Her yerde görülemeyecek 'clup tekne' konsepti de oldukça popüler. Mekanların çok farklı konseptleri var ve her yaştan insanı görmek mümkün. Belgrad'ta alkol de hayli uygun fiyatlı.

Belgrada gitmek için 5 neden

False