GeriSeyahat Belçika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Belçika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Belçika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Belçika 90 günden uzun süreli eğitim almak isteyen kişilerin D tipi Belçika Eğitim Vizesi almaları gerekmektedir. Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşları Belçika Krallığında özel veya devlet kolej ya da üniversitede eğitim almak için vize başvurusunda bulunması gerekir. Online sistem üzerinden alına randevu sonrasında kişiler öğrenci vizesi için başvuru yapabilir. Peki Belçika öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? Belçika öğrenci vizesi hakkında ayrıntıları derledik.

 Belçika Eğitim Vizesi başvurusu için kişiler şahsen başvuruya katılıp biyometrik verilerini sunmalıdır. Kısa süreli C Tipi Belçika vizeleri için verilen parmak izleri VIS olarak Uzun Dönem D Tipi Belçika Vize başvurusu için geçerli olmamaktadır.

  Belçika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Belçika öğrenci vizesi almak için başvuru adımlarının takip edilmesi gerekir. Online sistem üzerinden alınan randevular ile başvurular başlamaktadır. Belçika öğrenci vizesi olan D Tipi Vize işlemleri için gerekli evraklar şunlardır:

  - Pasaport aslı

 - Nüfus cüzdanı belgesi

 - D tipi ulusal başvuru formu

 - Biyometrik resim

 - Tercih edilen dil form belgesi

 - İdari harç dekontu

 - İdari makamlardan alınan sağlık raporu

 - Sabıka kaydı

 - Kabul mektubu

 - Başvuru sahibinin yükseköğretime girme hakkı olduğuna dair ispatlayan belge

 - Düzenli öğrenci kayıt belgesi

 - Konaklama kanıtı

 - Açıklayıcı kurs kayıt belgesi

 - Dil yeterlilik belgesi

 - Maddi kaynakları sunan belgeler 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Belçika D Tipi Eğitim Vizesi sonuçlanma süresi konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca kişinin durumuna bağlı olarak da bu süre değişmektedir. Ortalama bu süre 3 ay olabilmektedir. Aksi halde geç yapılan vize başvuruları da geç sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin gideceği tarihten en az 3 ay önceden başvurularının yapması önerilmektedir. 

 Başvuru işlemleri sonrası sonuçlarda sorun çıkmaması için kişilerin bazı noktalara da dikkat etmesi gerekir. Pasaportun son 10 yıl içinde çıkmış olması ve en az 2 boş sayfasının bulunması çok önemlidir. Ayrıca istenilen belgelerin de mutlaka hazır bulundurulması ve eksiksiz olması gerekmektedir.

  Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Belçika Eğitim Vizesi başvuruları online sistem üzerinden yapılmaktadır. Randevusuz vize başvuruları kabule dilmemektedir. D Tipi Belçika Eğitim Vizesi için her başvuru sahibinin kişisel durumuna uygun evrak hazırlığı yapılması gerekir. 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren 6 yaş ve üstü Belçika Eğitim Vize başvurusunda bulunmak isteyen herkes şahsen başvuruya gelmesi de gerekmektedir. 

 Vize işlemleri için gerekli dokümantasyon işlemlerinin doğru bir şekilde tamamlanması önerilmektedir. C Tipi Vize başvurularına göre D Tipi Eğitim vizesi daha karışık olabilir. Bu nedenle dosyada yapılacak ufak bir hata bile kararın olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir.

  Dokümantasyon işlemlerinin tamamlanması sonrasında her başvuru sahibi için ayrı randevu alınmaktadır. Randevu günü Belçika Eğitim Vize Başvurusu dosyası başvuru merkezine teslim edilmekte ve aynı gün biyometrik resim çekilerek parmak izi alınmaktadır. Bu işlemlerin ardından vize değerlendirilmek üzere konsolosluğa gönderilir.

False