Geriİzmiri Keşfet Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyada en hızlı büyüyen ikinci kent olduğunu açıkladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyada en hızlı büyüyen ikinci kent olduğunu açıkladı

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyada en hızlı büyüyen ikinci kent olduğunu açıkladı

Burak Coşan

Keşfet organizasyonlarının yedincisi geçtiğimiz günlerde İzmir’de düzenlendi. Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin bir araya gelerek gerçekleştirdiği organizasyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ev sahipliği yaptı. Hürriyet’in dev yazar kadrosu ile çıkarma yaptığı kentte, Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “İzmir, Türkiye ortalamasının kat kat üstünde büyüdü. Burada ticaret ve sanayi odalarının, sivil toplum örgütlerinin iş aleminin, kooperatiflerin çok büyük desteği var. Bunları birlikte başardık.”

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin düzenlediği ‘Keşfet’ gezilerinin yedincisi Hatay, Aydın, Mersin, Gaziantep, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Edirne’den sonra İzmir’de gerçekleştirildi. Hürriyet gazetesinin dev yazar kadrosu ile çıkarma yaptığı İzmir’de, İzmir’in ekonomisi, sosyal yaşamı, yenilikleri, mutfağı ele alındı. Tarihi, turistik yerlerin de gezildiği ‘Keşfet Turu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, İZTAV Başkan Yardımcısı ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Hürriyet İzmir Temsilcisi Deniz Sipahi, Hürriyet Yan Yayınlar Yönetmeni Çınar Oskay, Hürriyet İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan, Hürriyet Magazin Müdürü Selim Akçin ve Reklam Grup Koordinatörü Gürcan Korkmaz katıldı. Organizasyona katılan Hürriyet yazarları arasında ise şu isimler yer aldı: “Sedat Ergin, Ertuğrul Özkök, Yalçın Bayer, Deniz Zeyrek, Ayşe Arman, Cengiz Semercioğlu, Nuran Çakmakçı, Ayhan Sicimoğlu, Erdal Sağlam, Gila Benmayor, Jale Özgentürk, Uğur Gürses, Kanat Atkaya, Melis Alphan, Saffet Emre Tonguç, Ömür Gedik, Mehmet Yaşin, Onur Baştürk, Melike Karakartal, Müge Akgün, Sahrap Soysal, Barçın Yinanç.”

 İzmir’de gerçekleştirilen ‘İzmir’i Keşfet’ organizasyonunda düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004’te göreve geldiğinden bu yana İzmir’de yapılanlar hakkında bilgi verdi. İzmir’in bir hedefi, bir hayali olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Adına yerelde kalkınma dediğimiz bir model oluşturduk. Bu model ile bu kenti kalkındırmak, insanların gelir düzeyini, yaşam standardını artırmak, hangi sektörlerde ne gerekiyorsa yapmak için bir plan oluşturduk. Sınırlı belediye kaynakları ile yapacağımız yatırımlarla ekonomiyi, kenti nasıl hareketlendirebiliriz buna baktık. Katılımcı bir yönetim anlayışı oluşturduk.

2010’dan itibaren 5 yıllık çalışmanın sonucunda İzmir, Türkiye ortalamasının kat kat üstünde büyüdü. Dünyada en hızlı büyüyen ikinci kent oldu. Bir hedefe ulaştık. Burada ticaret ve sanayi odalarının, sivil toplum örgütlerinin iş aleminin, kooperatiflerin çok büyük desteği var” diye konuştu. Yerelde kalkınma hedefi ile çıktıkları yolda ‘İzmir Modeli’ diye bir kalkınma modeli yarattıklarını ve bu modeli tüm yerel yönetimlere, merak edenlere aktarabilmek için bir kitap hazırladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir yaşamayı seven ama aynı zamanda çalışan, üreten bir kenttir. İzmir aydınlık insanların yaşadığı, ödeme ahlakıyla, değerlerine sahip çıkmasıyla, iş disipliniyle farklı bir kenttir. Biz zeybek oyunlarını tek tek oynuyoruz ama kol kola çalışıp, kol kola üretiyoruz. İzmir yaşayan ve yaşanılacak kenttir” dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, emekliliğinde Foça ya da Urla’ya yerleşmek istediğini belirtti. Ulusoy “Benim, başkan Aziz Kocaoğlu’na bir özür borcum var. Başkanımız ‘Fuar İzmir’i yapacağım’ dediğinde, ‘rüyasını mı görüyor, hülyasını mı anlatıyor?’ demiş ve inanmamıştım. Çok yanlış düşünmüşüm. O nedenle başkandan çok özür diliyorum. İzmir’de büyük bir iş başardınız. Sektörüm adına da özellikle teşekkür ediyorum” dedi. İzmir’in çok farklı bir yer olduğuna dikkat çeken Başaran Ulusoy, “İzmir’in çok ayrı bir mutfağı var. Anadolu mutfağı, Ege mutfağı olmadan olmaz. Çok ayrı lezzetlere sahip. İzmir’e sağlıklı yaşam için geliniyor. Sağlıklı yaşlanmak için de İzmir’e gelinebilir. İzmir her anlamda bize derse verdi” diye konuştu.

Hürriyet gazetesi ile birlikte gerçekleştirilen ‘Keşfet’ organizasyonlarının tüm ülkeyi birleştirdiğine vurgu yapan Başaran Ulusoy, “Ülkenin birleşmeye ve bütünleşmeye ihtiyacı var. Bunu da Hürriyet gazetesi çok iyi başarıyor. Hürriyet sayesinde Türkiye öğreniliyor. Hürriyet gazetesi ve eklerinde yayınlanan yazılardan insanlar gezilecek, görülecek yerleri öğreniyor. Erken rezervasyonun tanınmasında Hürriyet’in çok büyük payı var. Biz de seyahat acenteleri olarak ekmeğimizin peşindeyiz. Daha çok insanın seyahat etmesini istiyoruz. Türkiye’nin dört bit yanı turizm cenneti. Türkiye’de bu yıl güzel bir turizm sezonu geçirileceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 İZMİR’de her zaman yaşama sevinci ve yaşama umudu olduğunun altını çizen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, “İzmir’in Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaştığı son nokta olması sebebiyle büyük önemi var. Ayrıca büyük Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve onu geçmek konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir şehir. Bu konuda bir değerlendirme yapılsa birinciliği İzmir’e vermek gerekir” diye konuştu. Yapılan organizasyon ile ilgili kendisine izlenimlerin aktarıldığını belirten Fikret Bila, “İzmir geleceğe dönük değerlerle yaşayan bir kent. Toplumsal ekolojiyi dikkate alan bir yapı gelişmiş. Doğaya büyük saygı var. Bu çok önemli bir nokta gelecek için. İzmir’de insanlar da birbirne saygıyla yaklaşıyor. Bu Türkiye açısından övünç verici bir durum. Diğer kentlerimize de örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ile birlikte çıkılan bu yolda, şehirlerin tanıtımı için acentelerle birlikte hareket ettiklerine değinen Fikret Bila, “Hürriyet’in güçlü yazar kadrosu ile birlikte ‘Keşfet’ turunun yapıldığı ili yazarlarımızın gözünden tanıtıyoruz. Bu organizasyonun ardından yazarlarımız hem ana gazetemizde hem ek yayınlarımızda gidilen il hakkında yazılar kaleme alıyor. Sadece bunlarla kalmıyor. Yine tamamen gidilen ile ayrılan bir ek gazete daha hazırlanıyor. Bu gazetemizde de Hürriyet yazarlarının kaleminden söz konusu il anlatılıyor.

Yazarlarımızın, Hürriyet ekibinin ve acentelerin sosyal medya paylaşımları da daha ilk günden itibaren bir farkındalık oluşmasına zemin hazırlıyor. Sosyal medyadaki paylaşımlar binlerce beğeni alıyor, yorumlar yapılıyor. Tüm ‘keşfet turu’ boyunca Hürriyet ile beraber yer alan tur operatörlerinin ve acentelerin temsilcileri, o ilin daha fazla turist çekebilmesi için çalışmalar yapıyor, yeni tur programları düzenliyor. Bunu da tüketicilerle paylaşıyor. ‘Keşfet’ organizasyonları ile ilgili birçok ilden davet alıyoruz. Öyle anlaşılıyor ki bu projemizi 81 ile götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

False