Ayça İnci’nin tatil sırları
Oyuncu Ayça İnci, tiyatro çalışmalarının yanı sıra Kozyatağı ve Kuzguncuk’ta iki mekân işletiyor. Seyahat etmeyi çok seviyor. Elinde olsa dünyayı dolaşacak. Ancak kısa vadeli hayali Güney Amerika’ya gitmek. Gittiği yerlerin mimarisini, kültürünü tanımak en büyük zevki. İşte İnci’nin favori mekânları.
ECO OTEL - KARABURUN, İZMİR
Karaburun her yıl gitsem bıkmayacağım bir yer. Özellikle serin denizi ve esen rüzgârında yazın terlemeden, bunalmadan tatil yapılabilen bir yer. Eco Otel, karı koca işletilen, kendimi evimde gibi hissettiğim, lezzetli yemekleri olan bir otel. Günbatımını balkonundan izlemekse ayrı bir keyif (Kasımda kişi başı 167 TL - www.karaburunecohotel.com)
TERAS OTEL - ASSOS, ÇANAKKALE
Kadırga Koyu’ndaki otelin iki ayrı tarafından denize girilebilen iskelesi var. Tatlı su kaynağı var. Sakin, sessiz bir yer. Günbatımını buradan seyretmeye doyamıyorum. Mutfağından her gün ayrı lezzetler çıkıyor. Favorimse sarmısaklı ekmekleri (Kasımda kişi başı gecelik 166 TL - www.assos.org).
KAVALA İMARET HOTEL
Masal gibi bir yer. Zaman yolculuğu yapmışsınız gibi hissedebilirsiniz. Osmanlı’da uyanıyorsunuz. Kavala her zaman gidilebilecek kadar yakın, üstelik sonbaharda da çok güzel. Yunan yemeklerini seviyorsanız çok güzel meyhane ve tavernaları var. Kale, kilise, tarihi eserleri muhakkak gezilmeli. Plajları da çok güzel (Kasımda oda fiyatı 868 TL - www.imaret.gr).
HARDROCK CAFE BAR - WASHINGTON DC
Her şeyin çok görkemli olduğu bir yer. Gitar şeklindeki barı çok hoş ve içeride rock tarihinin önemli yıldızlarının imzalı gitarları çerçevelerde duvarlarda asılı. Rock seven bir insan için Walt Disney’e gitmiş çocuk gibi hissettiriyor (www.hardrock.com).
ÖZAK PANSİYON BAR - GÜMÜŞLÜK, BODRUM
Her yıl gittiğim yerlerden biri de Gümüşlük. Grup Gündoğarken, Jehan Barbur ve Birsen Tezer kaçırmamaya çalıştığım konserlerden. Lezzetli yemekleri, keyifli konserleri var.
HAPPY SUSHI, KEMPINSKI OTEL - SOFYA, BULGARİSTAN
Süper bir dekorasyona sahip. Sushi çeşitleri çok fazla. Her birinin eşsiz lezzeti var (www.kempinski.com)
PANOS ZAFİRA RESTAURANT - KAVALA, YUNANİSTAN
Türkiye’ye yakın olduğu için karayoluyla gidebiliyorum. Meyhaneler çok güzel. Lezzetli mönülere sahip. Ege mutfağı ve mezeleri tercihim olduğu için genelde Kavala’yı tercih ediyorum. Yunan adalarını kabak kızartması, kalamar, karides, Ege otları ve mezeleri için tercih ediyorum. İlgi alanım Ege ve Girit mutfağı olduğu için sık sık Yunanistan’a gidiyorum.
LEB-İ DERYA - İSTANBUL
İstanbul’da manzarası en güzel yerlerden biri. Akşamüstü güneşi batırmak ve hava karardıktan sonra Topkapı Sarayı’na kadar panoramik manzarasında ışıkları izlemek büyük keyif veriyor. Latte ya da kendilerine özgü fındık votkasını öneririm (www.lebiderya.com).