GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARENİN ŞİİRİ

Doğan HIZLAN öneriyor

Denize doğru

Kuşların çokluğu insanı ürkütüyor.

Kardan yaptıkları kürekler ellerinde
onlar denize doğru gittiler,
arkalarından köyün delisi baktı yalnız,
ağını geniş bir haritaya kullanan,
dudaklarını eski bir dağda bulan delisi.

Usulca şaraba kanını karıştırdı
şiir söylesinler diye handa
onlar
aylar süren balıklarla dönünce.

Yağmurun serüveni artık bitti. Çıkmaz
atlarını köprülere sürenler.

Kuşların gecesini görüyor
gözlerini kapayınca.

Ülkü Tamer

AVARENİN ÖNERİSİ
Her Kimsen Sana
Karin Karakaşlı
Aras Yayıncılık

Ödüllü öykücü, romanlarıyla da tanıdığımız Karin Karakaşlı bu kez bir şiir kitabıyla okurlarına sesleniyor. Geçmişte Can Kırıkları adlı öykü kitabıyla Şebnem Ferah’ın şarkısına esin kaynağı olan yazar, şiirlerini “Her Kimsen Sana” başlığı altında topladı. Kitabının arkasında okurları için beş dizelik bir mesaj yer alıyor: “İçim geçmiş uyumuşum / yıllar sonraki bir ihtimale / uyandım ağacın altındaki rüyamdan / Böyle tamamız böyle zamanında, demek için / Her kimsen sana...”

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÖZCAN ULUCAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Kreisler, Wieniawski, Paganini, Sarasate
Maxim Vengerow
EMI Classics

5-6 Ekim’de Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Sibelius’un konçertosunu çalmaya hazırlanan kemancı Özcan Ulucan, konser seyahatlerini farklı ülkeleri, şehirleri tanıma fırsatı olarak değerlendiriyor. Doğaya yönelik tatilleri tercih ediyor. Ormanlarda uzun yürüyüşlere çıkmayı seviyor. İdeal mekanı Bulgaristan’ın Deliorman bölgesi. Karadeniz’de Artvin Şavşat civarını keşfetmeyi, Karagöl Milli Parkı’nda uzun yürüyüşlere çıkmayı hayal ediyor. İtalya’da Napoli ve Floransa’yı, doğası nedeniyle İrlanda ve İzlanda’yı görmek istiyor. Ulucan, Avare okurlarına Maxim Vengerov’un 2004’te Ian Brown’ın piyonosu eşliğinde kaydettiği resital albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

KENAN IŞIK BU KİTABI ÖNERİYOR

Şibumi
Trevanian
E-Yayınları

Oyuncu, TV sunucusu Kenan Işık sakin, huzurlu tatil mekanlarını seviyor. Sık sık Kaş’a gidiyor. Fırsat buldukça doğduğu Malatya’ya uğruyor. Karadeniz sahillerinin doğasını, yeşil dokusunu çok seviyor. Yurtdışında kültür amaçlı geziler için çıkıyor. Çoğunlukla New York ve İtalyan şehirlerini tercih ediyor. İrlanda’yı görmek istiyor. Kenan Işık, Avare okurlarına Amerikalı casusluk ve macera romanları yazarı Trevanian’ın en popüler eserlerinden “Sibumi”yi öneriyor.

False