GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

ÜŞÜR ÖLÜM BİLE

Bir ormanda tutup onu
Bağladılar ağaca
Yumdu sanki uyur gibi
Gözlerini usulca
Bir soğuk yel eser
Üşür ölüm bile
Anlatır akan kanı
Beyaz sesiyle
Diz çöktüler karşısında
Sonra ateş ettiler
Parçalanan yüreğine
Yuva kurdu mermiler
Bir soğuk yel eser
Üşür ölüm bile
Anlatır akan kanı
Beyaz sesiyle
Gelip kondu bir güvercin
Ellerine o gece
Kırmızı bir çelenk oldu
Belleğinde kelepçe
Bir soğuk yel eser
Üşür ölüm bile
Anlatır akan kanı
Beyaz sesiyle

Ülkü Tamer


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Carlos Fuentes
Bütün Mutlu Aileler
Can Yayınları

Meksikalı ünlü deneme yazarı, şair ve akademisyen Carlos Fuentes, 16 bölümlük romanı Bütün Mutlu Aileler’de, Meksikalıların aile kavramına yaklaşımını etkileyici bir dille anlatıyor. Detaylı bir Meksika tablosu çizdiği romanında dinin günlük hayata işleyişini, sınıflar arası geçişin zorluğunu farklı kahramanların yaşamıyla yansıtıyor. Romanın karakterleri arasında gençler, yaşlılar, yerliler, çiftler, politikacılar, eşcinseller, sörfçüler var...

SEYAHATTE NE OKUYALIM

İLHAN ERŞAHİN BU KİTABI ÖNERİYOR

Jack Keurac
Yolda
Ayrıntı Yayınları

Saksafoncu İlhan Erşahin, çok seyahat edenlerden. Nedeni işi ve ailesi. New York’ta yaşıyor. Eşi Sao Paulo’dan. Ailesi İstanbul’da. Gittiği yere uyum sağlayıp hepsinde mutlu oluyor. İstanbul, Karayipler ve Paris ona göre muhteşem, Barselona her zaman güzel ve Brezilya’ysa hep fantastik. Türkiye’de görmek istediği yerlerin başında Karadeniz kıyıları, Kuzey Akdeniz ve Çanakkale çevresi geliyor. Yurtdışında Japonya’yı merak ediyor. Nisanda gitmeyi planlıyor. Hong Kong ve Güney Doğu Asya’yı da seyahat planlarının arasına alıyor. İlhan Erşahin, her daim sevdiği ve ne zaman okusa onu seyahatte hissettiren Jack Kerouac’in Yolda kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
BEYHAN MURPHY BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

The Auteurs
New Wave
Caroline

Sanat yönetmeni ve koreograf Beyhan Murphy seyahatte Ege ve Akdeniz kıyılarının uzak, ıssız köşelerini tercih ediyor. Yurtdışında Londra, Montreal ve Barselona gibi sanat, kültür, tarih dolu şehirleri tercih ediyor. Palmiye ağaçları, kumsalı ve tarihi kalıntıları olan her yer ilgisini çekiyor. Türkiye’de Ağrı, Kars ve Ardahan’ı görmek istiyor. Yurtdışında Madagaskar Adası’nı dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan hayvanları barındırdığı için merak ediyor. Tibet, Lhasa’yı kültürel ve coğrafi özellikleri nedeniyle seyahat listesine alıyor. Lhasa’nın dünyanın en uzak ve yüksek yerlerinden biri olması da onun için ayrı bir ilgi çekici nokta. Yeni Zelanda’yı da dünyanın en temiz ve sakin ülkesi olarak görüyor. Beyhan Murphy, Avare okurlarına The Auteurs’un New Wave albümünü öneriyor.

False