GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

BAHÇEYLE KİTAP ARASINDA


Lambayı söndürmeden bir gemi yakıyorum
denizine bahçenin bir gelincik atıyorum,
güller kapanıyor sonrasız gökte,
soldum solmak durulmaksa
en büyük suda geceye sarılı.

Kitabı kapıyorum bahçeyi açıyorum,
bahçeyi kapıyorum kitaba çıkıyorum,
şişeler var bahçeyle kitap arasında
ağaçlar gibi dizilmiş, doğranmış
maymunları rengin, yüzler
gelip geçen kişilerin attıkları.

Oktay Rifat

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Macellan
Stefan Zweig
Can Yayınları


Çevresini dolaşarak dünyanın yuvarlak olduğunu kesin olarak kanıtlayan Portekizli denizcinin biyografisi, Yeniçağ’ın bu en önemli kâşifini kararlı, cesur, mağrur bir kişilik olarak tanımlıyor. Tarihte iz bırakmış kişilerin yaşam öykülerini kendine özgü bir üslupla kaleme alan Zweig, Macellan’da, dünyanın pek çok coğrafi bölgesine bugün bildiğimiz adlarını veren Portekizli kâşifin, her biri apayrı bir macera olan keşiflerini anlatıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BORA ERCAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Lawrence Durrell
İskenderiye Dörtlüsü 4
Can Yayınları


Yoga uzmanı Bora Ercan, seyahat etmeyi seviyor. Bozcaada, Gökçeada ve Datça’nın köyleri, içinde olmaktan mutluluk duyduğu yerler. İlk fırsatta Antakya ve Antep’i görmek istiyor. Yurtdışında Yunan Adaları’ndan Midilli, Karpathos ve Korfu’nun doğasını Türkiye’nin bozulmamış doğasına benzetiyor. İnsanları, yemekleri ve kültürüyle Hindistan’ın Goa ve Kerala eyaletlerini beğeniyor. Uzun bir Afrika yolculuğu yapmayı düşünüyor. Bora Ercan, Avare okuyucularına Lawrence Durrell’ın “İskenderiye Dörtlüsü” dizisinin son romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

MURAT EVGİN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

İlhan İrem
Best Of


Müzisyen Murat Evgin, sık sık seyahat ediyor. Yurtiçinde çocukluğundan beri Polonezköy’e bol bol gidiyor. Bodrum’u her zaman sevdiği bir yer olarak tanımlıyor. Kapadokya’nın mistik havası ve görsel zenginliği hoşuna gidiyor. Van’ı merak ediyor. Yurtdışında sinema eğitimi için gittiği New York’un İstanbul’dan sonra en uzun süre kaldığı şehir olması nedeniyle kendinde ayrı bir yeri olduğunu anlatıyor. Londra’nın müzik grupları ve müzikalleri hoşuna gidiyor. Beyrut’u görmek istiyor. Murat Evgin, Avare okuyucularına İlhan İrem’in “Best Of” albümünü öneriyor.
False