GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

BULANIK BİR SUDA

Ben ki dört duvar arasında yaşarım

Küçük bir sokaktan geçerim her sabah

Gökyüzü maviyse mutlu

Bulutluysa tedirgin içe dönük

Ben ki üstü morsalkım ve asma

Bir çarşıdan alışveriş ederim

Balıklara bakarım tablalarda

Denizler yosunlar güneş kırıntıları

Alanlar satanlar bağıranlar

Ölmemiş miydi bütün bunlar

Bir cam açılır perde kalkar

Annem güzel, pencerede

Bir yaprak kıpırdar içimde

Ben ki suyum çürümüş

Anı kalıntılarıyla bulanık

Ve herhangi biri, tüm insanlığın

Yükünü taşıyan sırtında

Derim ki sevgi günleri başlayabilir

Beklenen gemi gelebilir

Gözüm kayar açıklara rıhtımda.

Oktay RIFAT

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Haydar Ergülen/Eski Yazı/Turkuvaz

Eskişehir doğumlu Haydar Ergülen, ODTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Bir süre Anadolu Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. İstanbul’da reklam yazarlığı yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde yayımcılık, reklamcılık ve Türk Şiiri dersleri verdi. İlk şiiri 1972’de Eskişehir Deneme dergisinde, ilk yazısı da aynı yıl Yeni Ortam gazetesinde yayımlandı.

Karşılığını Bulamamış Sorular adlı ilk şiir kitabını 1981’de çıkı. Ergülen şimdi de yeni kitabı Eski Yazı’yla okuyucularıyla buluşuyor. Kitap deneme türünde hazırlanmış. Ergülen’in Karaf dergisindeki yazılarını bir araya getiriyor. 260 sayfalık kitabın tanıtım yazısında şunları söylüyor: "Biz eski bir alfabenin harfleriyiz, bizi yazma diyor bir sessiz harf, bizi kırma, bizi yaralama der gibi adeta. Hangisi olduğunu söyleyemem, sessizliğinden doğru bu eski yazıya kırılsın istemem. Başka bir harfin kapısını da çalmam. Harfler gecede cem olmuş, yalnızlıklarından kurtulmaya çalışırlarken, gül bahçesine girmiş bir şair olmak istemem, bahçeye giren şair de hırsız sayılır, o cemden nasibime düşen kelimelerle çıkmak isterim. Kimi elimi, kimi dilimi, kimi gönlümü kanatan kelimelerden bir yolculuk alfabesi çıkar belki."

SEYAHATTE NE OKUYALIM

TÜLİN ŞAHİN

BU KİTABI ÖNERİYOR


Emre Kongar/Kızlarıma Mektuplar/Remzi

Model Tülin Şahin, farklı yerlere seyahat etmeyi seviyor. Göcek’in eşi benzeri olmayan koyunda ferahlıyor. Huzur bulduğu Denizli’ye her fırsatta gidiyor. Adaların nostaljik ve sakin yapısını seviyor. Yurtdışında New York’u "dünya" olarak tanımlıyor. Estetik bulduğu Viyana’da hem tarihi yerleri geziyor hem de alışveriş yapıyor. Doğup büyüdüğü Kopenhag’ı ailesini ve arkadaşlarını görmek için tercih ediyor. Hiç gitmediği Avustralya’yı görmek istiyor. Tülin Şahin, Avare okuyucularına Emre Kongar’ın "Kızlarıma Mektuplar" adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

AYSU BACEOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Serdar Ortaç/Nefes/Emre

Manken Aysu Baceoğlu, sessiz yerlerde seyahat etmekten hoşlanıyor. Tatil mekanı olarak listesinin başına Göcek’i koyuyor. Gitmekten keyif aldığı Antalya’yı cennet olarak tanımlıyor. İstanbul’dan başka bir yerde yaşayamayacağını söylüyor. Van’ı çok merak ediyor. Yurtdışında Venedik’i büyülü bir şehir olarak görüyor. Paris’e bayılıyor. Kayak yapmak için gittiği Romanya’yı çok seviyor. Uçak korkusu olduğu için bir türlü gidemediği ABD’yi görmek istiyor. Aysu Baceoğlu, Avare okuyucularına Serdar Ortaç’ın "Nefes" albümünü öneriyor.
False