GeriSeyahat Apartman depolarinda temizlik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Apartman depolarinda temizlik

Apartman depolarinda temizlik

Buyuksehir Belediyesi'ne bagli Hamidiye AS, ISKI ile ortak yuruttugu calismayla isteyenlerin apartman depolarini temizliyor. Saglikli su kullanabilmek icin depolarin 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor.

Buyuksehir Belediyesi'nin sirketlerinden Hamidiye Kaynak Sulari AS, ISKI ile ortaklasa surdurdugu bir calismayla apartmanlarin su depolarini temizliyor.

Hamidiye AS depolarin dezenfeksiyonu icin uzman ekipler olusturarak sehrin dort ayri yerinde bu is icin seflikler kurdu.

Uzun sure temizlenmeyen depolarda camurlasma, dokulme ve parcalanma oluyor. Boylece su bozuluyor. Uzun sure temizlenmemis depolarda plastik, paslanmis demir, tahta parcalari gibi cisimlere rastlaniyor. Depolarda kirlilik artarsa, enfeksiyon hastaliklarina yol acan bakteriler uruyebiliyor.

Esas isi siselenmis su uretip satmak olan ve 1979 yilinda Buyuksehir Belediyesi tarafindan kurulan Hamidiye AS, su depolarinin temizligi isine bir yil once basladi. ISKI ile birlikte calisan sirket, oncelikle Istanbul'daki okul, cezaevi, hastane, otel gibi buyuk kamu binalarinda calisti. Sonra da apartman depolarini temizlemeye basladi. Hamidiye AS Genel Muduru Arif Daglar, su depolarinin saglikli kullanilabilmesi icin 6 ayda bir dezenfekte edilmesi gerektigini soyluyor.

Genellikle apartman depolarini kapicilar temizliyor. Ancak uzman olmadiklari icin temizligi gerektigi gibi yapamiyor ya da uygun olmayan temizlik maddesi kullanabiliyorlar.

Apartman depolarini temizletmek isteyenler su telefonlara basvurabiliyor: Aksaray: 0212-589 67 49. Merter: 0212-561 05 50. Levent: 0212-278 35 67. Kadikoy: 0216-418 00 70.

Isteyenler bir randevi aliyor. Sonra depolarindaki suyu hidroforun en son noktasina kadar tuketiyor.

Gelen ekip klor komperatoru ile deponun kirliligini saptiyor, fiziksel temizligi yapiyor ve natriyum hipoklorid ile denefeksiyonu sagliyor.

Depo aydinlatilarak hava sirkulasyonu saglaniyor.

Fazla su dalgic pompasiyla atiliyor.

Depoya inen elemanlar 150 bar basincla su basan bir su kompresoruyle duvarlari temizliyor.

Depunun dibindeki demir oksitler, kum, cakil vb. tortular cikariliyor.

Depo durulaniyor. Su aliniyor. HCIO4 ekleniyor.

Elemanlar yuksek klorlu suyu butun yuzeylere temas ettiriyor, bir sure bekliyor, sonra bu su dalgic pompasiyla atiliyor.

Depoya sebeke suyu alinirken tekrar klor kontrolu yapiliyor.

False