GeriSeyahat Amerikalı yazarlar Türkiye’yi sevdi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Amerikalı yazarlar Türkiye’yi sevdi

Amerikalı yazarlar Türkiye’yi sevdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, bu yıl dünyanın birçok ülkesinden 650 gazeteciyi ağırladı. Amerika’dan da 70 seyahat yazarına Türkiye’yi gezdirdi. Bakanlığın girişimleri, temmuz - ağustos ayında sonuç verdi. Dünyanın önde gelen seyahat dergilerinde birbiri ardına Türkiye’yle ilgili yazılar yayımlanıyor.

Amerika’nın önde gelen üç büyük seyahat dergisi "Conde Nast Traveler", "Global Traveler" ve "Departures" temmuz-ağustos sayılarında Türkiye’ye yer verdi. Conde Nast Traveler, İstanbul için "dünyanın en cezbedici şehirlerinden" derken, Global Traveler İzmir’i "zamansız kavşak" sözleriyle tanımladı. Departures ise Kapadokya’ya "Türk büyüsü" yakıştırması yaptı.

EN POPÜLER ŞEHİR İSTANBUL

Conde Nast Traveler yazısını, "Popüler Destinasyon: Türkiye-İstanbul" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Dergide İstanbul en popüler destinasyon olarak gösterildi. Yazıda İstanbul’dan dünyanın en cezbedici şehirlerinden biri olarak bahsedilirken, İstanbul’daki SPA olanakları, Türk hamamları ve SPA merkezleri hakkında Amerikalı okuyuculara geniş bilgi verildi.

Global Traveler ise "Zamansız Kavşak: Doğu ve Batı, Geçmiş ve Şimdi Modern İzmir’de Buluşuyor" başlığıyla İzmir’e beş sayfa ayırdı. İzmir’in tarihi ve kültürel değerlerinin anlatıldığı yazıda, Tarihi Konak Meydanı, Kadifekale, Agora, Efes gibi İzmir’in tarihi merkezlerinden övgüyle bahsedildi.

TÜRK BÜYÜSÜ KAPADOKYA

1 milyon tirajlı Departures dergisi ise altı sayfasını Kapadokya’ya ayırdı. Kapadokya’dan "Türk büyüsü" olarak bahsedilen yazıda, Kapadokya’da yapılan balon turuna, bölgedeki Anadolu evlerine, Göreme’deki butik otellere, Zelve’ye, Karanlık Kilise’ye yer verildi. Yazarın, Türkiye’de öğrendiği Türkçe kelimeleri de yazısında kullanması dikkat çekti.

Yazar, Kapadokya’nın birbirinden güzel karelerine yer verdiği yazısında, bölgenin kendine özgü kuzu çevirme, börek, güveç, sarma gibi yemeklerini de yöresel isimleri ile anlattı. Kapadokya’yı ziyaret etmeyi düşünenlere tur şirketleri, kalınacak yerler, görülmesi gereken yerler, yeme-içme ve alışveriş yerleri hakkında da önerilerde bulundu.

False