GeriSeyahat Üç günde Sidney nasıl gezilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Üç günde Sidney nasıl gezilir?

Üç günde Sidney nasıl gezilir?

Avustralya'nın en turistik şehirlerinden biri olan Sidney, rahat yaşam tarzı ve upuzun sahilleri ile en çok ilgi çeken seyahat rotalarından biri. İkon haline gelmiş binaların yanında yemyeşil bahçeleri gezerek bu keyifli kentte dolu dolu bir 72 saat geçirebilirsiniz. İşte üç günde Sidney gezi rehberi...

1. Opera Binası ilk durağınız olsun

Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan ve şehrin en önemli simgesi olan Opera Binası, Sidney'de ilk görmeniz gereken yerlerden biri. 1973 yılında yapımı tamamlanan yelken şeklindeki binada her yıl yılbaşı kutlamaları ve çeşitli festivaller için ses ve ışık gösterileri yapılıyor.

Üç günde Sidney nasıl gezilir

2. Sidney Limanı'nda gezin

Pek çok teknenin bir arada bulunduğu limanda eski tarz vintage teknelerden görkemli yatlara doğru bir seyir yolculuğuna çıkabilirsiniz. Limandaki güzel restoranlarda yemeklerin tadına da bakabilirsiniz.

3. Hayvanat bahçesini keşfe çıkın

Vahşi yaşam alanı olan şehirdeki hayvanat bahçesinde Avustralya'ya özgü koalaları ve kanguruları yakından inceleyebilir ve muhteşem liman ve Opera Binası manzarasına da bölgeden tanıklık edebilirsiniz.

Üç günde Sidney nasıl gezilir

4. Bondi Beach'de sörf yapın

Sidney'in en ünlü plajlarından biri olan Bondi Beach, şehre oldukça yakın bir konumda bulunan bir sahil kasabası. Muhteşem bir plaja sahil olan bu kasabada ünlü sörfçüleri sörf yaparken izleyebilir ya da sörf dersleri alarak kendinize yeni bir hobi edinebilirsiniz.

Üç günde Sidney nasıl gezilir

5. Harbour Brigde'i gezin

Çelikten yapılmış olan 134 metrelik bu muhteşem köprü şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden. 1932 yılından beri hizmette olan bu köprüden eşsiz bir şehir manzarası izlemek mümkün.

6. Royal Botanic Gardens'da tur atın

Geniş parkları ve yemyeşil bahçeleri ile tanınan Sidney, pek çok bitki ve canlı türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin en huzurlu bölgelerinden olan Royal Botanic Gardens özellikle haftasonları doğa yürüyüşüne çıkmak veya piknik yapmak için en ideal noktalardan biri.

Üç günde Sidney nasıl gezilir

7. Blue Mountain Kanyonu'nu keşfedin

Sidney'e 100 km uzaklıkta bulunan doğa harikası bu kanyon, harikulade bir manzarada gezinti yapmak ve doğa ile başbaşa kalmak için mutlaka görülmeli.

Üç günde Sidney nasıl gezilir

8. Timsah eti yiyin

Deniz ürünleri ile meşhur olan Sidney'de kanguru ve timsah eti son derece popüler. Timsah eti ile yapılan yemeklerin tadına bakabilir, üstüne de meşhur pancake tatlılarından sipariş edebilirsiniz.

9. Çağdaş Sanatlar Müzesi'ni görün

Müze ve galeri anlamında oldukça zengin bir şehir olan Sidney, çağdaş sanat alanında en güzel örneklerini Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde sergiliyor. Dünyadan ve Avustralya'dan pek çok sanatçının eserlerini burada görmek mümkün.

10. The Rocks bölgesini keşfe çıkın

Avustralya'nın 1788 yılında kurulan ilk yerleşim alanı olan The Rocks bölgesi, tarihi ve kültürel yapıların dikkat çektiği bölgede Avustralya yerlileri olan Aborjinlere özgü pek çok hediyelik eşya da bulmak mümkün.

Üç günde Sidney nasıl gezilir

11. Sidney Kulesi'ni görün

Şehrin ortasında yer alan Sidney Kulesi, yaklaşık 250 metre yükseklikte ve şehri panoramik olarak izlemek için en iyi yerlerden biri.

False