Sağlığın yeni merkezi

Sağlığın yeni merkezi

Haberin Devamı

2010 yılında Ümit Tıp Hizmetleri bünyesine katılan Çankaya Tıp Merkezi’nin günlük hasta sayısı üç yılda 30’dan 600’e çıktı. Merkezin Yöneticisi Dr. Ümit Derundere, tüm branşlarda iddalı olduklarını belirterek, şunları söyledi;
“Bizimle aynı hedefe yürüyecek, alanında uzman hekim kadrosu, idari kadro, ekip ruhunu benimseyen ve sürekli gelişen personeli ile önemli sağlık hizmetlerine imzamızı atıyoruz. Geçmişin tecrübesini yükleniyor ve ekibimizle geleceğe uzanıyoruz. Amacımız pozitif enerjiyle vatandaşlarımıza ‘sağlığınıza sevgi katmaya devam’ diyoruz ve ehil ellerde 18 branşta hizmet veriyoruz.”


Sağlığın yeni merkezi

Haberin Devamı

Çankaya Tıp Merkezi’nde 19 doktor ile 80 personelle poliklinik yapılıyor.

Randevu sistemi ile çalışan, ancak randevusuzları da mağdur etmeyen Merkez, acil hastalara tedavi önceliği tanıyor. Merkezde iki ameliyathane olduğunu belirten Dr. Derundere, “Genel Cerrahi, Göz, Kulak Burun Boğaz, Kadın Doğum ve Ortopedi’nin kapalı ameliyatları yapılıyor. Acil Servis mesai saatleri içerisinde hizmet veriyor. Radyoloji alanında mevcut (bilgisayarlı tomografi, MR, dopler ultrasonografi, mamografi (vs) açık MR, BT, ultrason, renkli doopler, EMG, dijital röntgen gibi tetkikler, hasta başka bir yere gönderilmeden tam ve hızlı hizmet alınabiliyor” dedi.

Behçet hastalığına dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kutay Andaç, “Behçet” hastalığının günümüzde korkulacak bir hastalık olmadığını belirtti.

Andaç, “Behçet hastalığı 1936 yılında Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet’in tanımladığı bir hastalık. Hulusi Behçet, 1937’de Paris’te Dermatoloji Kongresi’nde bu hastalığı sunmuş. Bu tarihten sonra bütün dünya, bu klinik tabloyu yeni bir sendrom olarak kabul etmiştir. Günümüzde göz bulguları dışında pek çok organı içine aldığı görüldüğünden dünya tıbbında sendrom Behçet Hastalığı olarak isimlendirilir. Hastaların yüzde 50’sinde gözde retina damar hasarları da görülmektedir. Diğer yan belirtiler ise eklem romatizması, menenjit, meningoansefalit, kalp ve damar sisteminde pıhtı oluşumu, damar iltahaplanması, sindirim sisteminde kolit, daire, ürogenital sistemde iltahaplanma gibi olaylardır. Hastalıktan korkmamak, fakat hekim tarafından uygulanan tedaviye sabırla uymak, takibini ihmal etmemek gerekir. Böyle olursa hasta görme kayıplarından kurtulabilir” diye anlattı.

Yazarın Tüm Yazıları