Saat genleri ve cilt hücreleri

Sağlıklı cilt hücreleri, geceleri vücudun doğal döngüsü çerçevesinde zamanlaması asla şaşmayan bir onarım çalışması başlatıyor.

Haberin Devamı

Bu onarım çalışmasının zamanlanması çok önemli. Dolayısıyla burada devreye, saat genleri olarak adlandırılan özel bir gen ailesi giriyor. şimdiye kadar düşünülenin aksine son yapılan araştırmalar, her hücrenin kendi DNA onarımından sorumlu olan kendine özel bir saat geni olduğunu ortaya koydu. Yaşın ilerlemesi ve duygusal stresin artması ile bu saat genlerinin çalışması bozulabiliyor. Bu da hücresel onarımı ve koruma sürecini yavaşlatıyor. Sonuçta cildin DNA onarımında sorunlar yaşanabiliyor.

DNA HASARLARINDA YENı BULUşLAR

Cildimiz her gün çevresel stres gibi birçok olumsuz koşula maruz kalıyor. Bu da cilt hücrelerinde ve DNA’larında hasara yol açıyor. Alkilasyon hasarları daha çok duman, kirlilik ve özellikle toksin ve kimyasallardan kaynaklanıyor. Cilt, vücutta doğal olarak bulunan ‘Alkyl Guanine Transferase (AGT)’ onarım enzimi tarafından yeteri kadar çabuk onarılmazsa, kalıcı hasarlar oluşuyor.

SENKRONıZE ONARIM

Estée Lauder bilim adamları, saat genlerinin, hücresel foksiyonları ve cildin kendi doğal onarımını eş zamanlı yapabilmesindeki önemini keşfeden ilk bilim adamları arasında yer alıyor. Geliştirdikleri son ürünleri ‘Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex’ de, işte bu yüzden saat geni bilgisini cildin onarım ve koruma sürecini destekleyen yeni Chronolux Teknolojisi™ ile birleştirdiler. Ve böylelikle kapsamlı cilt onarımının en doğru zamanda yapılmasını mümkün kıldılar.

Bunları biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

Küçük kahverengi Advanced Night Repair (ANR) birçok ilke imzasını attı.
ıLK ONARIM ÜRÜNÜ Estée Lauder, 1982 yılında gece onarımını yarattı. Ürünün orijinal patenti 10 dolara satın alındı.
ÜRETıLEN ıLK SERUM O zamanlar bu üretilmiş olan ‘serum’ gibi hafif ürünlere rastlanmazdı.
KAHVERENGı şışEDE ıLK ÜRÜN Ürünün ciddi bir cilt bakım ürünü olduğunu hissettirmek amacıyla şişesi eski ilaç şişelerine benzeyecek şekilde tasarlandı. Ayrıca şişenin kahverengi tasarlanmasının nedeni, ürün içeriklerini güneş ışınlarından korumaktı.
HYALURONıK ASıT KULLANAN ıLK ÜRÜN Estée Lauder markası bu içeriğin yararını keşfeden ve o zamanlarda bu içeriği satın alabilen ilk güzellik şirketi.

Haberin Devamı

Soruyu cevaplayın ürünü kazanın

‘Estée Lauder Advanced Night Repair’in içindeki hangi teknoloji, cilt onarımını baştan yaratmıştır?’ Doğru cevabı adınız ve soyadınızla birlikte www.tekinacar.com.tr adresine gönderin. Cuma günü ilk 20 ve cumartesi günü ilk 20 kişiye orijinal boy ‘Estée Lauder Advanced Night Repair’ ürününü kazanın.

Cilt bakım kremi hediye

Tekin Acar mağazalarında, Estée Lauder stantlarından yapılacak bir adet Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex 50ml ve herhangi bir Estée Lauder cilt bakım alışverişinde, Estée Lauder 30 ml. cilt bakım kremi hediye ediliyor! Kampanya, 31 Ekim’e kadar geçerli.

Zamanın eli değdi bize

Haberin Devamı

Günün birinde hepimiz cildimizde oluşan kırışıklıklara yenik düşeceğiz. Ama onları en düşük düzeyde tutmak ve yenilerinin oluşumunu ertelemek yine de elimizde. Yüzümüzde, vücudumuzda ya da ellerimizde kendini göstermeye başlayan ilk çizgilerle savaşta anti-aging kremlerine önemli bir görev düşüyor. Peki bu gençlik iksirlerinden beklentilerimiz neler olmalı?
? Kremler kırışıklıkları önler mi?
- Maalesef tam olarak değil. Özel anti-aging kremlerin içeriğinde yaşlanmayı geciktirici ve ilk kırışıklıkların izlerini azaltıcı bileşenler bulunuyor. Ama hiçbiri büyülü bir şekilde kırışıklıkları yok etmiyor.
? Bir kremde hangi maddeler bulunmalı?
- Artık kullandığımız sıradan günlük bir nemlendiricinin içinde bile UVA ve UVB ışınlarına karşı 8 ila 10 koruma faktörü bulunuyor. Ayrıca C, E, retinol, koenzim Q 10 içeren her ürün, anti-oksidan özelliğe sahip demek. Tabii bakır, çinko ve magnezyum gibi minerallerin ve oligo elementlerin de cildin nem dengesini korumaya yardımcı olduğunu hatırlatalım.
? Özel içeriklerin fonksiyonları neler?
- Özel anti-aging kremleri ve serumlarının içeriğindeki bileşenler çoğunlukla farklı hedeflere yönelik olarak geliştiriliyor. Örneğin, kolajen ve protein üretimini destekleyen C vitamini, bağ dokusunun elastikiyetini korumasına yardımcı oluyor. Hafif bir hormon desteği olan Phyto-östrojen de kolajen üretimini artırıyor. E vitamini, nikotin, ilaçlar ve UV ışınlarının harekete geçirdiği kısa ömürlü agresif moleküller olan serbest radikalleri etkisiz hale getirirken, yosun ve magnezyumun mimik çizgilerindeki kas gerginliğini çözücü etkisi bulunuyor.

Güzelliğin sembolü 75 yaşında

Haberin Devamı

Brigitte Bardot, 60’ların erkek fantezilerini süsleyen bir keşifti. O aynı zamanda kadın kavramına yeni bir tanım getirdi. Hollywood filmlerinin vamp dişisi olmadı, Loren ya da Lollobrigida gibi göğüsleriyle öne çıkmadı, aynı zamanda Marilyn Monroe gibi de naif bir masumiyete sahip değildi. Aslına bakarsanız hepsinden birazına sahipti.
Bardot, erotik bir tüketim objesiyken aynı zamanda cinsel özgürlüğün de temsilcisi oldu. BB efsanesi 39 yaşında veda ettiği şaşaalı hayatını artık Saint-Tropez’deki “La Madrague” villasında sürdürüyor. 75 yaşına basan Bardot hâlâ kedilerinden, köpeklerinden, ırkçı görüşlerinden ve homoseksüellere karşı sert tavırlarından da vazgeçmiş değil.

Efsanenin adı: YSL No. 19

Haberin Devamı

Ünlü tasarımcı Yves Saint Laurent’in 1982 yılında piyasaya çıkardığı ve o dönemde “bestseller” olmuş pembe ruju YSL No.  19 yeni makyaj sezonunda kadınların yine gözdesi.
Eminiz bu kış pembe rengin büyüsüne kapılacakların sayısı hiç az olmayacak. Çünkü Prada, Gucci, Gaultier gibi dünyanın en ünlü modaevleri koleksiyonlarında kullandıkları pembe tonlarının hem bu kış hem de önümüzdeki yaz en favori renk olacağının ilk sinyallerini zaten defilelerinde verdiler.

Estetik Diş Hekimliği Kongresi başlıyor

Son yıllarda yabancıların yanı sıra yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının da sağlık ve estetik uygulamalarıyla ilgili tercihleri çoğunlukla ıstanbul merkezli olmaya başladı. Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen Uluslararası EDAD Kongresi’nin (Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği) Türkiye’de yapılacak olması ve dünyanın ikinci büyük “estetik diş hekimliği” kongresi olarak geçmesi, Türkiye’nin bu alanda ne kadar hızlı gelişme kaydettiğini onaylıyor.
EDAD Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Doç. Dr. Tosun Tosun, bu yılki toplantıya yaklaşık binin üzerinde katılımcı beklendiği bilgisini veriyor. Kongredeki ana konulardan biri yeni trend uygulamaları.

Yazarın Tüm Yazıları