Özel fiyatlarla güzel fırsatlar

Savaş, kriz, SARS derken özlenen yaz günleri geldi. Havayolu şirketleri kötü günlerin izini silebilmek için genellikle pek indirim yapmadıkları yaz sezonunda promosyonlarını sürdürüyor.

Bazı havayollarının bilet fiyatlarına otel de dahil. Yalnız promosyon fiyatları uçakta sadece belli miktarda koltuk için geçerli. Yani önce gelen bileti daha uygun fiyata satın alıyor. Sonraki biletlerin fiyatı yolculuğa kalan süre, dönüş zamanı gibi etkenlerle artabiliyor. Bilet fiyatına havalimanı ve diğer vergileri eklemeyi unutmayın. İyi uçuşlar!

TÜRK HAVA YOLLARI

THY, 31 Temmuz’a kadar İstanbul çıkışlı Singapur, Hong Kong ve Bangkok'a 499, Phuket'e 687, Denpasar'a da 763 dolardan başlayan fiyatlarla uçuyor. THY'nin direkt uçuş noktası olmayan Denpasar'a Singapur'dan Garuda, Phuket'e de Bangkok'tan Thai Havayolları ile gidiyorsunuz. İlk çıkış noktanız Ankara ve İzmir ise 50, Türkiye içinde diğer noktalar ise 100 dolar ilave etmeniz gerekiyor.

LUFTHANSA

Alman Lufthansa Havayolları ile 31 Ekim'e kadar İstanbul'dan Frankfurt ve Münih'e vergiler hariç 189 dolar ödeyerek uçabilirsiniz. Bu kampanya sadece İstanbul çıkışlı uçuşlar için geçerli. Lufthansa'nın ikinci promosyonu ise 31 Ekim'e kadar geçerli olan Londra. Fiyatlar 217 dolardan başlıyor.

BRITISH AIRWAYS

British Airways, yıl boyunca Londra'ya 220 dolardan başlayan fiyatlarla uçmaya devam ediyor. Bu promosyonun minimum kalış süresi zorunluluğu bulunmuyor. British Airways'in 31 Mart 2004 tarihine kadar İstanbul çıkışlı Hong Kong, Tokyo, Kanada ve Amerika yönündeki tüm uçuşlarında Clup World olarak adlandırılan business class biletini 750 dolar fark ödeyerek first class'a yükseltmeniz mümkün.

SWISS

İsviçreli havayolu şirketi Swiss, 31 Temmuz'a kadar Avrupa hattında business class bileti alan yolcularının yanında seyahat eden ikinci yolcuya bir dolar fark ödeyerek uçma imkanı sunuyor.

AIR FRANCE

Fransız Havayolları Air France, 31 Ağustos'a kadar Miami, Philadelphia ve Washington'a 520, Atlanta, Denver ve Houston'a 530, San Francisco'ya da 590 dolardan başlayan fiyatlarla uçuyor.

IBERIA

İspanyol Iberia Havayolları, 1 Temmuz'dan itibaren haftalık dört olan İstanbul uçuşlarını yediye çıkartıyor. Uçuşların artması nedeniyle özel bir promosyon yapan Iberia Havayolları, 31 Temmuz'a kadar Barselona ve Madrid'e 249, Valencia, Bilbao, Malaga, ve Sevilla'ya 349, Las Palmas ve Tenerife'e de 449 dolardan başlayan fiyatlarla uçuyor.

KLM

KLM'in Amerika hattında promosyonları 15 Temmuz'a kadar geçerli. New York, Boston 420, Washington 410, Miami, Orlando 510, Detroit, Houston 530, Chicago 430, Los Angeles 520, San Francisco ve Seattle ise 580 dolardan başlıyor.

ALITALIA

İtalyan Alitalia Havayolları 15 Temmuz'a kadar Afrika uçuşlarında özel fiyatlar uyguluyor. Dakar 559, Lagos ve Accra 630 dolardan başlayan fiyatlarla sunuyor.

SİNGAPUR

Singapur Havayolları 29 Ağustos'a kadar özel indirim yapıyor. İstanbul-Singapur arasında iki gün ücretsiz otelin bilet fiyatına dahil olduğu promosyonlarda ayrıca havalimanı-otel arasında transfer, 7 turistlik bölgeden bir tanesine ücretsiz giriş, Singapur Havayolları'nın şehir turu yapan otobüslerine ücretsiz ve sınırsız biniş hakkı da bulunuyor. İstanbul çıkışlı Singapur ve Bangkok 509, Bali 629, Phuket 625, Hong Kong 640, Avustralya (Sidney, Melbourne, Adelaide, Brisbane ve Perth) 769 dolardan başlıyor.

EMIRATES

Dubai merkezli havayolu Emirates bu yıl altıncısı düzenlenen Dubai Yaz Şenliği nedeniyle 29 Ağustos'a kadar şehirde lüks otellerde 3 gün konaklama dahil 372 dolardan başlayan fiyatlarla bilet satıyor. Yolcular otelle birlikte havalimanından transfer ve 10 kilogram ekstra bagaj hakkına da sahip. Şirketin business class'ta uyguladığı 'Birlikte Uçun' kampanyası 31 Temmuz'a kadar sürüyor. Bu tarihe kadar Bangkok, Singapur ve Kuala Lumpur hattında ekonomi sınıfında uçan yolcular da bu fırsattan yararlanabilecek.

THAI

Thai Havayolları 31 Ekim'e kadar bir Executive Class veya First Class bileti alana beraber seyahat ettiği yolcunun biletini hediye ediyor. Ayrıca Thai, Bangkok uçuşlarında 300 dolara bir üst sınıfta seyahat etme imkanı da sunuyor.

MALEZYA

Malezya Havayolları, 499 dolara 3 gece 4 gün Malezya'nın değişik noktalarında konaklamalı tatil imkanı sunuyor. Malezya'da isterseniz Adalar (Penang, Langkawi veya Pangkor), Doğu Malezya (Kuala Terengganu, Kota Kinabolu) ile Langkawi ve Kuala Lumpur gibi noktalarda da kalabilirsiniz. Malezya Havayolları ayrıca Phuket, Bali, Jakarta'ya 549, Japonya'ya 649 ve Avustralya'ya da 699 dolara uçuyor.


KaraBiga uçuşu


Marmara Bölgesi'nin henüz bozulmamış beldelerinden Karabiga, toprak uçuş pisti ile turizme açılıyor. Merkeze 3 kilometre uzaklıkta 1000 metre boyunda, 30 metre enindeki toprak pist, pervaneli tek motorlu uçakların inmesine uygun olarak Karabiga Belediyesi tarafından hazırlandı. Pistin ilk kalabalık misafirleri ise Hezarfen Havaalanı'ndan kalkan altı adet Cessna 172 ve Piper Cub tipi uçak oldu. İstanbul'dan yaklaşık 40 dakikalık uçuşla ulaşılan Karabiga lezzetli balıkları, temiz sahillerinin yanı sıra Priapos Antik Kenti’ne 5 km uzaklıkta. Havaalanının Karabiga'nın gelişmesinde büyük katkısı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Eşref Soğukluoğlu, pistin aynı zamanda yangın ve ilaçlama uçakları tarafından da kullanıldığını belirtti. 'Kontrolsüz Havaalanı' olarak adlandırılan ve pilot sorumluluğunda inilen bu tip meydanlar özellikle küçük uçaklar tarafından kullanılıyor. Uzmanlar fazla bir yatırıma gerek olmadan yapılan bu tür pistlerin havacılığın ve hava trafiğinin gelişmesine önemli bir katkı yapacağını belirtiyor. Marmara Bölgesi'nde Avşa Adası'nda tamamlanmamış bir pist bulunuyor.


Paralel pist açılıyor

Yapımına 1997'de başlanan İstanbul Atatürk Havalimanı 18-36 Paralel Pisti Temmuz ayında açılıyor. İnşaatı Kasım 2001'de tamam-lanan ancak pistin emniyet mesafesi içinde kalan Batı 4 Genel Havacılık Hangarları'nın yıkılamaması ve taksi yollarının tamamlanmaması nedeniyle hizmete giremeyen pist, ilk etapta VFR yani Görerek Uçuş Şartlarında iniş ve kalkışa açılacak.

Geçen yıl kasım ayında ekonomik tedbirler nedeniyle durdurulan paralel pistin elektrik ihalesi ise, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Elektrik sisteminin yapılması ile pist gelecek yıl içinde tam kapasitede hizmete girecek. Paralel pistin Aletli İniş Sistemi-ILS ve diğer seyrüsefer sistemleri ise takıldı. DHMİ kalibrasyon uçağı tarafından test edilen sistemler kullanıma hazır hale getirildi.

Taksi yollarının açılması ile yoğun yaz sezonunda 3 bin metre boyunda, 45 metre enindeki paralel pist yolcu uçaklarının kalkışı için kullanılacak. Böylece Atatürk Havalimanı'nın trafiğinde bir miktar rahatlama sağlanacak. Paralel pistin tam hizmete girmesi ile 1973 yılında yapılan 18-36 ana pist tamire alınacak.


Haydi Hezarfen’e

Geleneksel hale gelen İstanbul Hezarfen Havacılık Şenliği'nin beşincisi bugün yapılıyor. Saat 11.30'da başlayacak organizasyon, Türkiye'deki havacılık kulüplerini, uçuş okullarını, amatör ve profesyonel tüm havacıları bir araya getirecek.

Şenlikte Ali İsmet Öztürk Pitts, Türkiye'nin en yaşlı uçağı Boeing Stearman, Piper Cub ile direkler arası geçiş ve helikopter gösteri uçuşları yapacak. Ayrıca microlight, model uçak, motosiklet akrobasi gösterileri de izleyicilere heyecanlı anlar yaşatacak.


Atlasjet Miami'ye uçacak

Antalya merkezli Atlasjet International Havayolları İstanbul-Miami arasında charter yani tarifesiz sefer yapmak için Amerikan Ulaştırma Bakanlığı'na başvurdu. Gerekli teknik hazırlıkları yapan şirket Türkiye'den Amerika yönüne uçan ilk charter havayolu olacak. Uçuşlar Boeing 757-200 tipi uçaklarla haftada bir gerçekleştirilecek.


Samsun'da şenlik

Samsun Engiz Havacılık Şenliği'nin altıncısı 12-13 Temmuz tarihleri arasında Engiz Havaalanı'nda yapılacak. Samsun şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 19 Mayıs İlçesi'nde gerçekleştirecek şenliğe 40 uçak, paraşüt ekipleri ve model uçakçılar katılacak.

Samsun Sportif Havacılık Kulübü tarafından organize edilen şenlikle ilgili daha fazla bilgiyi 0 362 238 69 65 no'lu telefondan Organizasyon Komitesi Başkanı Yusuf Kahvecioğlu'yu arayarak alabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları