Nikah salonunda fotoğrafçı tekeli

15 AĞUSTOS günü saat 12.00’de Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda evlendim.

Öncelikle belirtmek isterimki sözkonusu salondaki ve evlendirme dairesindeki görevlilerimiz son derece kibar insanlar. Kendilerini kesinlikle tenzih ediyorum.
Parasını ödeyerek kiraladığımız salonda fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor. Çankaya Belediyesi aldığı bir kararla insanların özel hayatlarını neden bir fotoğraf firmasının (Acar) insafına terkediyor. Acar fotoğraf firması adeta tekel gibi hareket ediyor ve kendi estetik anlayışlarına göre çektikleri resimlerden seçim yapmamıza müsaade dahi etmeyerek, resimleri, görüntüleri beğenelim beğenmeyelim bize fahiş fiyattan satmak istiyor. Sattıkları fotoğraflar karşılığında fatura veya fiş verilmiyor.
Hepsinden önemlisi bu zorbalık çağdaş ve medeni bir anlayış beklediğimiz Çankaya Belediyesi’nde oluyor. Bu durumun telafisi için, nikah fotoğraflarımın negatiflerinin bana ulaştırılmasını ve görüntülerimin imha edilmesini talep ediyorum.
Umut ACAR

Ali Dinçer Parkı’ndaki kayıp kondisyon aletleri


MELİH Gökçek’in Batıkent’e yaptığı tek eser diyebileceğimiz Başkent Bulvarı üzerindeki Ali Dinçer Parkı olmuştur. Büyükşehir Belediyesi geçen yıllar buraya büyük bir park yaptı. İçerisinde kafeteryaların, oyun alanlarının, yürüyüş ve kondüsyon aletlerinin olduğu güzel bir yer.
Ama ne yazık ki Ali Dinçer Parkı’nın fitness aletleri aylardır yerinde yok. Bu aletleri buraya çok mu gördünüz, yenisini takmak için maddi kaynağınız mı yok, daha kötüsü söktüğünüzü unuttunuz mu?
Y.B.

‘1 kuruş’ para üstünü verin

EGO biletlerindeki çok ciddi (!) indirim sonucunda bir gariplik gözüme çarptı. 2 kuruşluk indirim nedense bize yaramadı. Madem indirm yapıldı komikte olsa bu biletleri satın alırken para üstünün verilmesi gerekiyor. Çünkü; 2 kuruş, 10 kuruş diye önemsenmeyen paralar günlük satış adedi bazında düşünüldüğünde çok yüksek meblağlara tekabül etmektedir. Bu 1 kuruşlar günde 200 bin liradan fazla bir haksız kazanç elde ediliyor.
Barış YETGİN

Kandil

BEN Yenimahalle’de esnafım. Belediyenin asmış olduğu ‘Kandiliniz mübarek olsun’ afişlerini Büyükşehir Belediyesi ekipleri söküp götürdüler... Sanki sadece kendileri müslüman, kendilerinden başka kimse kandil kutlayamaz gibi. İ.A.
Yazarın Tüm Yazıları