Mezarlık adabı

GEÇEN gün Karşıyaka Mezarlığı’na rahmetli babamı ziyarete, onunla başbaşa kalıp dertleşmeye gittim. Ama ne mümkün...

Millete ‘ikram olsun’ diye mezarlığın dörtbir yanına hopörler yerleştirmişler Kur’an okunuyor, arkasından da Türkçe anlamı. Hopörler yetersiz, hele sizin konumunuza uzaksa tam bir kakafoni yaratılıyor. Kutsal kitaptan ayetler değil de sokağınızdan sanki satıcı geçiyor.Bu tip konular hassas konular olduğu iöin kimse şikayet edemez. Ama hatıralarınızla başbaşa kalabilmeniz mümkün değil. Kutsal ayetlerimizi daha doyurucu bir şekilde duyurunuz, yoksa büyük günah işliyorsunuz.
Barış PERKTAŞ

TEDAŞ’dan inciler


5 YILDIR Keçiören Hasköy’de oturuyorum. Bu bölge son zamanlarda gecekondudan apartmana dönüşen bir yer, dolayısı ile her türlü ihtiyacı daarttı. Başta elektrik geliyor. Ancak mevcut trafonun yeni yükü taşıyacak hali olmadığından sürekli elektriklerimiz kesiliyor. TEDAŞ’ı aradığımızda, ‘durumu bildiklerini ancak belediye ile trafo yeri konusunda sıkıntı yaşadıklarını’ söylediler. Onlar çözümü belediyeden, belediye TEDAŞ’tan bekliyormuş! Ve konuyu zamana yaydıklarını, zamanla çözülebileceğini söylediler. Bu zaman ne zaman acaba!
Cengiz ÇELEBİ

EVİMİ taşıdığım için üzerimdeki elektrik aboneliğini iptal etmek için TEDAŞ’a gittim. Giderkende tükettiğim fakat fatura edilmeyen elektrik borcumu öderim diyede sayaçtaki son endeksi yazdım. TEDAŞ’daki memur beyan ettiğim endeksi kabul etmedi. Neymiş efendim cep telefonu ile sayacın resmini çekip öyle ibraz edecekmişim. Ben cep telefonu kullanmıyorum (gerçekten kullanmıyorum) diye belirtince de kendi adamları gelip son endeksi kontrol edeceklerini söyledi. Ama bu ancak 10 gün sonra olur dedi. Ben çıktıktan sonra kullanılacak elektrik ne olacak diye sorunca da senin üzerine yazılır dedi. Tamam teknoloji gelişti ama ben cep telefonu hem de kameralı kullanmak zorunda değilim ki. Canım Türkiye’mde yine treji komik bir olay daha anlattığım bu durum. A.O.

Reklam adına kazaya davet

ESKİŞEHİR yolunda, orta refüj yüksek beton bloklarla sınırlanıp üzeri çimlenip, ağaçlandırılmıştır. Geçen gün Bahçelievler kavşağından ODTÜ yönüne giderken bu orta refüj üstüne sık aralıklarla reklam panolarının yerleştirildiğini gördüm. Aslında; arabayla 70-80 km hızla giderken dikkatimi çektiler ve sürüşüm için tehlike yarattılar. Bu panolar oraya insanlar baksın diye konuyor. Ama ona bakacak insanlar, 70-80 belki 100 km hızla araç kullanıyor olacaklar. Reklam geliri elde etmek adına yapılan bu uygulama kazaya davetiye çıkarmaktır diye düşünüyorum.
Bahri ÇİVRİL

KISA... KISA...


- İÇASİFED ve OSİAD işbirliğinde düzenlenen “Ekonomide Neler Oluyor” başlıklı toplantı 6 Temmuz Salı 17.00’de Ostim Talay Konferans Salonu’nda. Konuşmacılar: Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran.
Yazarın Tüm Yazıları