Marksizmi bilmeyen üyeler eğitilmeli

CHP İstanbul 2. bölge 9. sıra adayı Yrd. Doç. Dr. Engin Ünsal, "CHP’de Baykal gitsin demek kolaycı bir yaklaşımdır. Partiye yeni bir ufuk açmak gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin 84. yılında yaşadığı başarısızlığın bir tahlilini yapan ve "Laik Cumhuriyet söyleminin umutsuz halka umut olamadığını" belirten Ünsal, "22 Temmuz’un CHP için yolun sonu olmadığını, buna karşın yeni bir milat olabileceğini ve olması gerektiğini" söyledi. Ünsal şöyle diyor:

"CHP yeni bir sosyal demokrat parti programı oluşturarak ulusal sermaye ile emeği barıştıran, holdingleşmeye karşı kooperatifleşmeyi öne çıkaran, sadece istihdam yaratacak yabancı sermayeye kapıları açan, çevreciliği önemseyen ve hepsinden öte partinin üye profilini değiştiren bir çalışma içinde olmalıdır. Uluslararası sosyal demokrat hareket ile örtüşen bir yayın organı mutlaka çıkarılmalı ve çoğunluğu sosyal demokrasiyi, Marksizmi bilmeyen parti üyeleri mutlaka eğitilmelidir. Eğitimsiz üyelerden oluşan örgüt çabuk dağılır ve inançsızdır. Hırsı olmayan örgüt de seçimlere asılamaz; aynen 22 Temmuz’da olduğu gibi. CHP en kısa zamanda ’Sosyal Demokrat Araştırmalar Enstitüsü’ kurarak bu açmazdan kurtulmalıdır.

Başta CHP Genel Başkanı ve Genel Sekreteri olmak üzere, Kemalist ilkelere bağlılıklarından, yurtseverliklerinden, iyi niyetlerinden, dürüstlüklerinden ve partiye sadakatlerinden kuşku duyulmaması gereken CHP yöneticileri yeni bir program ile çağı yakalamak ve üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal’in CHP’ye yönelik eleştirilerine kulak vermek zorundadır.

Emperyalizm ve doymak bilmeyen kapitalizm var oldukça sosyalizm ve sosyal demokrasi de var olacaktır. CHP bu gerçeği asla unutmamalıdır. Güzel bir halk deyimi vardır: Kabuğunu değiştiremeyen yılan ölür. CHP eğer yaşamak ve güçlenmek istiyorsa, kabuğunu değiştirip kendini yenilemelidir.

Sarıgül: Hangi yüzle Anıtkabir’e gidecekler

MUSTAFA Sarıgül, ’CHP ve 9 Eylül Hareketi’ (2.9.2007) yazımıza bir yanıt göndererek Genel Merkez’e ağır eleştiriler yöneltti.

Seçim sonrası MYK’nın ’neredeyse herkesi suçlu bulan ancak kendilerinin başarılı olduğunu belirten pişkinlik raporu’ sonrasında tablonun sorumlusu olarak CHP Genel Merkezi önünde 9 Eylül’de yapacakları protesto eylemine ’duruma yüreği razı olmayan CHP’li arkadaşları ve yurttaşları beklediğini’ belirten Sarıgül şunları söylüyor:

"Şimdi öğreniyoruz ki, 3 genel, 3 yerel seçim kaybetmiş, bundan böyle de asla kazanma şansları olmayan ufuksuz yöneticiler aynı tarihte Anıtkabir’de tören düzenlemiş. Koltuk tehlikesine karşı olağanüstü olduğunu bildiğimiz hırs ve gayretleri şimdiden yeniden devrededir. Milletvekili listeleri yapılırken, belediye adaylıkları tespit edilirken hiç akıllarına gelmeyen CHP örgütü aniden akıllarına gelivermiş. Hiç kuşku yok ki CHP’nin kapıkulu olmayan örgüt üyeleri buna gereken cevabı verecektir. Halkımızı CHP’den koparanlar, hangi yüzle 9 Eylül günü Mustafa Kemal’in huzurunda olacaklardır, ulusumuzun takdirine sunuyorum."

Allah gözlerini doyursun

VİZE Çakıllı beldesi su deposunun 20 metre yanını taş ocağı için almışlar. Çamları kesip taş ocağı olarak o bölgeyi açacaklar. Burası Ergene’nin su kaynağına çok yakın. Taş, çakıl ve kum için doğa tahrip edilir mi? Bakın susuzluk tehlikesi ciddi boyutlara ulaşıyor. Bazı kişiler rant için kafayı üşütmüşler galiba... Kırklareli’nden İstanbul’a kadar 40-50 civarında ruhsat verildiği söyleniyor. Muhtarlar o kadar imza topladılar, kim dinliyor? Bu bölgede açılmak istenen çimento fabrikası da ayrı bir skandal...

Hakan DEDEOĞLU

LÜLEBURGAZ


Biliyor musunuz

ABDULLAH Gül’ün geçen dönemdeki TBMM albümünde bildiği diller ’İngilizce, Arapça’ olarak gözükürken, yeni dönemle ilgili biyografisinde ise kendisinin ve Cumhurbaşkanlığı sitesinde bu ifadenin sadece ’İngilizce’ olarak yer aldığını... YENİ Şafak yazarı Fikri Akyüz’ün, "Ben inanıyorum ki icracı bakanlıkların başına yeniden getirilerek onore edilen isimler (Örneğin, Hüseyin Çelik, Recep Akdağ, Faruk Özak, Binali Yıldırım, Hilmi Güler, Mehdi Eker gibi. Y.B.) azami bir ya da bir buçuk yıl sonra tamamen değiştirilecektir" diye yazdığını... DİSK’e bağlı Tekstil-İş Sendikası’nın 7 şube başkanının, sendikanın 8-9 Eylül tarihlerinde yapılacak genel kurulunda ’sendikanın içine düştüğü olumsuz durumdan ve yönetim yetersizliğinden’ kurtulması amacıyla sendika başkanlığına aday olması için DİSK ve Tekstil-İş’in eski Genel Başkanları Rıdvan Budak’a bir davet mektubu gönderdiğini ve Budak’ın da bu çağrıyı kabul ettiğini... TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı’na getirileceği haberlerinin kulislere yayıldığını...

’Sultanahmet Panayırı’

SULTANAHMET Meydanı, Ramazanda yine ’panayır’ yerine dönecek. Yaklaşık 100 dolayındaki ’baraka’ yine belediyenin yan şirketi Emin A.Ş. eliyle pazarlanıyor. Peki bunlar el altından kimlere verilecek; belediye meclis üyeleri ve muhtarlara kaç kontenjan düşecek? Belediye Başkanı Nevzat Er, üç yıl önce söz vermişti; Türkiye’nin en önemli turizm merkezinde böyle bir alaturkalık yapılmayacağını... Ama rantın gözü kör olsun.

En büyük kavga sucuk dönerciler arasında; bakalım Şahin’in (Kayseri) 75 bin YTL’lik ve Danet’in (Afyon) 85 bin YTL’lik teklifleri mi geçerli olacak, yoksa belediyeye ’yakın’ birisinin teklifi mi geçerli olacak?

Topkapı Müzesi Müdürü Prof. İlber Ortaylı, Eminönü’nün gerçek kimliğine bürünmesi için çırpına dursun, tarihi yarımadanın ’otopark’ ve ’panayır’ alanlarına dönüşmesine Kadir Topbaş’ın hiç bir müdahalesi olmayacak mı?

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

BEYKOZ Trakyalılar ve Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin şöleni bugün 20.00-24.00’de Beykoz Çayırı’nda.(0216-413 71 07)

Yazarın Tüm Yazıları