Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi
"En sevdiğiniz yemek" diye bir anket yapsak mutlaka ilk üçte yer alacaklardan biridir yaprak sarma. Etlisi ayrı lezzetli, zeytinyağlısı ayrı lezzetlidir. Özellikle zeytinyağlı sevenler bu tarife bayılacak. İşte karşınızda zeytinyağlı yaprak sarma tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 300 gram yaprak
İçi için
- 3 büyük soğan
- 1 büyük bardak pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
Sosu için
- 1 dilimlenmiş limon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 bardak su
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi Nasıl yapılır?
Minik küpler şeklinde doğradığınız soğanları bir tencerede yağda kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Harç ılınınca yaprakları düz zeminde açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyup kenarları içeri katlayarak sıkıca ince şekilde sarın ve tencereye dizin. İşlem bittikten sonra sosunu üzerinde gezdirin.
Üzerine ağır tabak kapatıp 30-40 dakika kadar pişirin.