GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kabak kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kabak kavurma tarifi

Zeytinyağlı kabak kavurma tarifi

Kabak yaz aylarının en sevilen ve en sık tüketilen sebzelerinden. Kalorisinin düşük olması, içeriğinde bol miktarda su olması da kabağı yaz aylarında hafif bir şeyler arayanların gözdesi haline getiriyor. Kabakla hep aynı yemekleri yapmaktan sıkıldıysanız bir de zeytinyağlı kabak kavurmasını deneyin. Et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi tek başına ana yemek olarak da tüketebileceğiniz kabak kavurmasını çok beğeneceğinizden eminiz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3-4 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Zeytinyağlı kabak kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik, kabakları, havucu ve kapya biberi küp küp doğrayın.

Sarımsakları ince ince kıyın. Domatesleri rendeleyin.

Sıvı yağı tavada ısıtıp önce soğanları sonra da sarımsakları ekleyin ve kavurun.

Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve kapya biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin.

Son olarak kabakları ekleyip biraz kavurduktan sonra kapağını kapatıp arada karıştırarak pişmeye bırakın.

Kabaklar yumuşayınca domates rendesini de tavaya ekleyin.

Tuzunu ve pul biberini de ilave edip kapağı kapalı halde pişirin.

Kabaklar pişince kapatıp sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.