Zeytinli tavuk tarifi
Zeytinli tavuk Fas mutfağının tanınmış yemeklerinden. Biz bu lezzeti Türk damak zevkine uyarladık ve ortaya nefis bir yemek çıktı. Yapımı da oldukça kolay olan bu tarif, misafir sofralarınızın baş köşesindeki yerini kısa sürede alacak, garanti ediyoruz!
Yapımı için malzemeler
- 6 adet piliç baget
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet iri kuru soğan
- 300 gram mantar
- 4 adet domates
- 1 su bardağı siyah zeytin
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinli tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını derince bir tavaya alıp ısıtın. Bagetleri ve göğsü ekleyip orta ateşte her tarafını eşit şekilde pişirin.
Soğanı iri yemeklik doğrayıp tavuklara ilave edin. Soğanlar sararınca iri iri doğradığınız mantarları ekleyip alt üst edin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın, sarımsakları kıyın ve yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ve isterseniz pul biberle lezzetlendirin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Ateşten alınca siyah zeytinleri ve kıyılmış maydanozu ekleyip servis yapın.