GeriTatlı Tarifleri Zerde tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zerde tatlısı tarifi

Zerde tatlısı tarifi

Zerde en lezzetli ve pratik geleneksel tatlılarımızdan biri. Pirincin suda haşlanması ile elde edilen bu hafif tatlı rengini de safrandan alıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz zerde tarifimiz ise Nevşehir mutfağından geliyor. Siz de denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı safran
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1-2 damla gül suyu

Üzeri için:

  • Dolmalık fıstık
  • Kuş üzümü

Zerde tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle safranı rengini vermesi için bir fincan sıcak suyun içine koyup bir süre bekletin.

Pirinçleri 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın.

Üzerine safran suyunu ve 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.

Diğer yandan nişastayı da 1 çay bardağı su ile açın ve onu da malzemeye ekleyin.

Kıvamı hafif koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpip soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun…