GeriKek Tarifleri Zebra kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zebra kek tarifi

Zebra kek tarifi

Zebra kek “Kakaolu keki mi sevsem yoksa sade keki mi sevsem?” diye bir türlü karar vermeyenlere tek lokmada iki lezzeti bir arada sunuyor. Hamuru klasik kek hamurundan daha akışkan olan zebra kek, evde kolayca yapılabiliyor. Siz de bu nefis lezzetin çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmez eşlikçisi olmak istiyorsanız malzemeleri ve tarifi aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Zebra kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları derin bir kasede çırpın.

Toz şekeri ekleyip şeker eriyene ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Ardından sıvı yağ ve sodayı ekleyip hamuru çırpmaya devam edin.

Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.

Ardından kıvamı çok koyu olmayacak şekilde karıştıra karıştıra unu ekleyin.

Hamur kıvamını alınca ikiye bölün, yarısına kakaoyu ekleyip harmanlayın.

Kek kalıbınızı güzelce yağlayın.

Hamurları bir kepçe beyaz, bir kepçe kakaolu olacak şekilde sırayla kalıba doldurun.

Her iki harç da tükendiğinde dilerseniz bir tahta çubukla hamurda çizgiler yapın dilerseniz olduğu gibi bırakın.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.

35-40 dakika içinde kekiniz hazır olacaktır.

Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…