Yumurtalı kısır tarifi
Kısır özellikle çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden. Bulgurun lifli yapısı ve doyurucu etkisiyle de vazgeçilmezler arasında yerini alan kısıra bu tarifimizde tereyağında pişmiş yumurta ekledik. Bu sayede proteini de arttı, tam bir öğün haline geldi. Mutlaka denemelisiniz...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 2 kaşık tereyağı (yumurtayı pişirmek için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık salça
- 1 demet maydanoz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım limon
- 5 dal taze soğan
- Marul yaprakları
- Çeri domates
Yumurtalı kısır tarifi Nasıl yapılır?
Bulgurun üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatın. 10 dakika bekletin.
Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğranmış kuru soğanı kavurun. Salça ilave edip kavurmaya devam edin.
Bulguru geniş bir kaba alın, içine soğanları ekleyin. Baharatları, limon suyunu, taze soğanları da ilave edin.
Yumurtalarınızı tereyağında iyice pişirin. Bulgura ilave edin. Yumurtanın kısırın her tarafına karışmasını sağlayın. Marul yaprakları ile servis yapın ve çeri domateslerle süsleyin.