GeriBörek Tarifleri Yufkalı kabak sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yufkalı kabak sufle tarifi

Yufkalı kabak sufle tarifi

Börek severlere lezzetli ve farklı bir tat! Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
Harcı için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin

Yufkalı kabak sufle tarifi Nasıl yapılır?

Havuç ve kabağı rendeleyin. Ayrı kaplara alıp tuzlayın.

Büyük bir cam kasenin içine süt, yoğurt, yumurta ve eritilmiş margarini koyup çırpın. Rendelenmiş havuç, kabak, karabiber ve tuzu koyup karıştırın. 1 tane yufkayı parçalayıp sosa ekleyin.

Harcı yağlanmış fırın kabına dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.